Self test για Πανελλήνιες: Τι γίνεται εάν βγει θετικό το αποτέλεσμα

Self test για Πανελλήνιες: Τι γίνεται εάν βγει θετικό το αποτέλεσμα

Ξεκινά ο αγώνας των μαθητών στις Πανελλήνιες. Τι γίνεται με τα self test

Από τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου μπαίνουν στη μάχη για τις Πανελλήνιες οι χιλιάδες υποψήφιοι και για πρώτη φορά η διαδικασία συνοδεύεται και από τα self test.
Ήδη από χθες 10 Ιουνίου οι μαθητές έπρεπε να πραγματοποιήσουν το πρώτο self test.
Να σημειωθεί ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για το 2021 ξεκινούν τη Δευτέρα με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, ενώ εκείνοι των Επαγγελματικών Λυκείων ακολουθούν την επόμενη μέρα, την Τρίτη 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ειδικό πρωτόκολλο οδηγιών που εκδόθηκε λόγω του κορονοϊού, το πρώτο self test έγινε στις 10 Ιουνίου ενώ ακολουθούν κι άλλα τις επόμενες ημέρες.

Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στην διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων. Μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Αξιοσημείωτο είναι πως σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος υπάρχει δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο self test

Self test για Πανελλήνιες: Τι γίνεται εάν βγει θετικό το αποτέλεσμα

Για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, με βάση και το πρόγραμμα των μαθημάτων, το δεύτερο self test θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος υπάρχει δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ από την Παρασκευή 18 έως την Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Στα Επαγγελματικά Λύκεια, το δεύτερο self test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου, ενώ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος υπάρχει δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ από το Σάββατο 18 έως την Τρίτη 22 Ιουνίου.

Οι δηλώσεις του αποτελέσματος

Υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση κατά την προσέλευση τους στο εξεταστικό κέντρο, κάθε μέρα εξετάσεων.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid test σε δημόσια δομή.

H λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Εάν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό ο υποψήφιος ή ο εκπαιδευτικός λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο.

Εάν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό ακολουθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο κατόπιν αίτησής τους προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος.

Οι υποψήφιοι ή και εκπαιδευτικοί που έχουν βρεθεί σε αίθουσα εξεταστικού κέντρου στην οποία διαγνώστηκε επιβεβαιωμένο τεστ, ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, συνεχίζουν κανονικά τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Ως προς τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος θα υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους διαμένοντες στο ίδιο σπίτι με υποψήφιο ή υποψήφια βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, ο μαθητής μπορεί να συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις με την επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος.

Αν κάποια περιοχή χαρακτηριστεί κόκκινη εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, οι εξετάσεις θα συνεχίζονται κανονικά, με την προσκόμιση αρνητικού τεστ, self test PCR, Rapid test από τους υποψηφίους και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο