Στοχευμένες επαφές στο Μιλάνο &  διεθνείς διακρίσεις σε ΜΜΕ από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Στοχευμένες επαφές στο Μιλάνο & διεθνείς διακρίσεις σε ΜΜΕ από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Με αξιόλογες επαφές ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη διεθνή έκθεση τουρισμού BIT 2022 στο Μιλάνο. Εντός του περιπτέρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που παρείχε εκθεσιακό χώρο σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, ο Δήμος πρόβαλλε τον προορισμό μέσα από  ξεχωριστό stand σε πλήθος δυνητικών ταξιδιωτών της Βόρειας Ιταλίας και ειδικό επαγγελματικό κοινό. Μέσα σε ένα ιδιαίτερα παραγωγικό τριήμερο, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με ταξιδιωτικούς συντάκτες που  συνεργάζονται με έγκυρα τουριστικά ΜΜΕ όπως National Geographic Traveller, Marco Polo Magazine, Bell’ Europa και άλλα πολλά. Ταυτόχρονα οι προορισμοί της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων παρουσιάστηκαν σε ταξιδιωτικά γραφεία και tour operators της Ιταλίας που επιβεβαίωσαν το ανανεωμένο ενδιαφέρον της αγοράς, μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Παράλληλα συνεχίζεται η προβολή από τον Δήμο μέσα από νέες διεθνείς διακρίσεις.

Στο προηγούμενο διάστημα η Νάξος κατέκτησε την κορυφή στη νέα λίστα με τα είκοσι καλύτερα Ελληνικά νησιά που ανακοινώσε η πλέον καθιερωμένη Βρετανική εφημερίδα Evening Standard την οποία παρακολουθούν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο https://www.standard.co.uk/escapist/best-greek-islands-holidays-lesser-known-a3869661.html. Σύμφωνα με την ταξιδιωτική συντάκτρια της λίστας που είχε φιλοξενηθεί από τον Δήμο και την Επιτροπή Τουρισμού στο πλαίσιο προγραμματισμένης δημοσιογραφικής επίσκεψης στο παρελθόν, η Νάξος εντυπωσιάζει με τις αμμώδεις παραλίες, τις εναλλαγές και αντιθέσεις των φυσικών τοπίων αλλά και τα ξεχωριστά αρχαιολογικά μνημεία. Σημειώνεται πως αναμένονται νέα δημοσιεύματα σε διεθνείς αγορές ενδιαφέροντος. Επιπλέον, αξιοποιώντας τις αναφορές από ΜΜΕ του εξωτερικού, ο Δήμος συντηρεί όλο αυτό το διάστημα το ενδιαφέρον και στην Ελληνική αγορά προκαλώντας θετικά δημοσιεύματα σε περιφερειακά και εθνικά ΜΜΕ. 

Στοχευμένες επαφές στο Μιλάνο &  διεθνείς διακρίσεις σε ΜΜΕ από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

«Η επικείμενη τουριστική σεζόν μας βρίσκει αισιόδοξους αλλά όχι εφησυχασμένους καθώς οι αντιξοότητες είναι ακόμη πολλές. Συμμετέχουμε σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, οργανώνουμε προγραμματισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες, bloggers και δημοσιογράφους, προγραμματίζουμε νέα δημοσιογραφικά ταξίδια, επικοινωνούμε ένα πολύπλευρο αφήγημα μέσα από τα social media και αξιοποιούμε κάθε  ευκαιρία για στοχευμένη προβολή σε Ελλάδα και εξωτερικό», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.  

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο