Συνάντηση με Μητσοτάκη: Πανελλαδικές κινητοποιήσεις από Εστίαση και Λιανεμπόριο... "Εάν δεν πάρουμε κάτι" από την Κυβέρνηση" - Πτώση του τζίρου στην αγορά κατά 60%, μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό...

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Συνάντηση με Μητσοτάκη: Πανελλαδικές κινητοποιήσεις από Εστίαση και Λιανεμπόριο… “Εάν δεν πάρουμε κάτι” από την Κυβέρνηση” – Πτώση του τζίρου στην αγορά κατά 60%, μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό…

08.11.’21: Δευτέρα, πρωί (11:00)…

Σε εξέλιξη η συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό, εκπροσώπων του λιανεμπορίου και της εστιάσεως αυτή την ώρα. Συζητούν, αναλύουν και σχολιάζουν τα νέα μέτρα (όπως αυτά εφαρμόζονται από το προηγούμενο Σάββατο) και όλες τις τελευταίες, όχι (ομολογουμένως) ευχάριστες εξελίξεις που αφορούν στην Covid-19.

Οι της Εστιάσεως αναμένεται να κάνουν λόγο περί της πολύ μεγάλης μειώσεως του τζίρου τους, αφού η κίνηση στα καταστήματα τους «έπεσε» κατά 60% τις τελευταίες ημέρες. Θα θέσουν υπ’ όψιν του, επίσης, τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν και τα οποία σχετίζονται με την με την αδυναμία τους να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ του ΟΤΕ και τους ιδιοκτήτες (μισθωτές) των καταστημάτων.

«Ο κλάδος μας πλήττεται από τα νέα μέτρα», αναμένεται να υπογραμμίσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς. Που θα επισημάνει ότι «το πελατειακό κοινό που εστιάζει είναι στην πλειονότητά του ανεμβολίαστο».

Θα ζητήσουν τόσο οι του Λιανεμπορίου όσο και οι της Εστιάσεως από τον κ. Μητσοτάκη οικονομική στήριξη. Ενώ, μεταξύ των προτάσεων που αναμένεται να κάνουν είναι και αυτή που αφορά στις επιστρεπτέες προκαταβολές. Θα αιτηθούν -υποστηρίζεται-, η επιστροφή τους να μετατοπιστεί για το 2023.

Όπως υπογραμμίζουν κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη του Λιανεμπορίου και της Εστιάσεως… «Θέλουμε να πιστεύουμε -αν και δεν το… βλέπουμε(;!)-, ότι κάτι θα πάρουμε από την κυβέρνηση, μετά την σημερινή συνάντησή μας με τον πρωθυπουργό».

Από όλο αυτόν τον κόσμο σημειώνεται ότι στην περίπτωση που η συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη δεν αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε η απάντηση θα είναι μία: πανελλαδικές κινητοποιήσεις εντός των επομένων ημερών.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο