ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟΝ «ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ» Η Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟΝ «ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ» Η Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟΝ «ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ» Η Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νάξου, Στράτος Φουτάκολου, μιλά στον ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ και καταθέτει τις απόψεις και τα σχόλια του για την εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών (δείτε το video)

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟΝ «ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ» Η Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Εξ’ άλλου, η υποδιευθύντρια του ιστορικού σχολείου, Ελένη Αγγελή, δηλώνει:

«Οι μαθητές του σχολείου μας είναι 209, εκ των οποίων τα περίπου 200 παρακολουθούν τα μαθήματά τους καθημερινά και κανονικά μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟΝ «ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ» Η Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Το ωρολόγιο πρόγραμμα υλοποιείται και αυτό κανονικά.

Όλοι οι συνάδελφοι διδάσκουν είτε από το σπίτι είτε από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα διδασκαλίας που υπάρχει στο σχολείο μας.

Οφείλω να σημειώσω ότι μόνο τεχνικού χαρακτήρα προβλήματα υπάρχουν στην διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης και πάντως αυτά δεν δημιουργούν αξεπέραστα προβλήματα στην διδασκαλία. Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα αυτά (όπως π.χ. η μειωμένη ταχύτητα του internet κ.λπ.), όσες φορές παρουσιαστούν.

Υπάρχει ενδιαφέρον από τους μαθητές που παρακολουθούν όλα τα μαθήματά τους εκτός από τα μαθήματα των καλλιτεχνικών και της μουσικής. Και συμβαίνει αυτό, γιατί για τα μαθήματα αυτά δεν έχουμε καθηγητές.

Για τα επαναληπτικά ή πρόχειρα διαγωνίσματα δεν έχουμε σχετικές οδηγίες.

Να διευκρινίσω ότι κάποιοι συνάδελφοι πρόλαβαν και κάναν τα διαγωνίσματά τους πριν ξεκινήσει η προσωρινή αναστολή η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Να σημειώσω ότι το τετράμηνο του σχολικού έτους τελειώνει στις 20 Ιανουαρίου, οπότε οι συνάδελφοι θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν στην υλοποίηση όλων των γραπτών διαγωνισμάτων. Σχετικές διευκρίνισες από το υπουργείο θα υπάρξουν εν ευθέτω χρόνω.

Να υπογραμμίσω ότι τα μαθήματα ξεκινούν στις 8:20’ π.μ. και ολοκληρώνονται στη 1:30 μ.μ. Η δε διδακτική ώρα είναι 40’, ενώ υπάρχουν και προγραμματισμένα διαλείμματα 10’ και 15’.

Οι μαθητές μας πλην κάποιων δυσλειτουργιών του δικτύου (internet), δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα, δηλώνουν δε ικανοποιημένοι, ενθουσιασμένοι θα έλεγα, με την διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης (εξ αποστάσεως διδασκαλία).

Η παράδοση των μαθημάτων γίνεται όπως ακριβώς γινόταν και δια ζώσης.

Έχουμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε βίντεο, ασκήσεις και άλλο εκπαιδευτικό υλικό που μπορούμε και το μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους μαθητές του σχολείου μας.

Μείωση της ύλης δεν έχει γίνει. Κανονικά παραδίδονται, όπως σας προείπα, όλα τα μαθήματα».

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο