Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νάξου: Σε κάνα 12μηνο τα σπουδαία

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νάξου: Σε κάνα 12μηνο τα σπουδαία

Έως τις αρχές της προσεχούς ανοίξεως, σαράντα αυτοδιοικητικοί και άλλοι φορείς του νησιού της Νάξου αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην εταιρεία ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ, προκειμένου η τελευταία να έχει σε περίπου ένα δωδεκάμηνο (τέλη του τρέχοντος έτους – αρχές του 2025) ετοιμοπαράδοτη την τελική μελέτη για τον νέο πολεοδομικό σχεδιασμό του νησιού.

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νάξου: Σε κάνα 12μηνο τα σπουδαία

Το εξαιρετικής/ζωτικής σημασίας κεφάλαιο που ακούει στο όνομα “Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια” (που αφορούν στην Νάξο) αποτέλεσε το αντικείμενο παρουσιάσεως-αναλύσεως-συζητήσεως στο πλαίσιο της ενημερωτικής συναντήσεως που, παρουσία μερικών δεκάδων συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκε χτες από τις 9 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του Δημοτικού Μεγάρου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νάξου: Σε κάνα 12μηνο τα σπουδαία

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νάξου: Σε κάνα 12μηνο τα σπουδαία

Επισημάνσεις/διευκρινίσεις/παρατηρήσεις έκαναν τρία στελέχη της περί ης ο λόγος εταιρείας (σ.σ. επικεφαλής της ομάδας μελετητών, ήταν ο κ. Γιώργος Μπέλας) παρουσία του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού, του επάρχου Γιάννη Μαργαρίτη, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως Λεονάρδου Χατζηανδρέου, του αρμοδίου (για τον Τομέα Δομήσεως) αντιδημάρχου, Φώτη Μαυρομμάτη, των αντιδημάρχων Βαγγέλη Κατσαρά, Γιάννη Βιτζηλαίου και των δημοτικών συμβούλων Μανόλη Πολυκρέτη, Αθανασίου Γρυλλάκη, Γιάννη Μαράκη και Μανόλη Βάβουλα, μηχανικών (σ.σ. σημαντική η παρέμβαση που έκανε ο κ. Λευτέρης Βερύκοκκος), στελεχών των αρμοδίων καθ’ ύλην υπηρεσιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και κατοίκων του νησιού.

Θυμίζουμε ότι στην σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, παραμονές της περί ο λόγος ενημερωτικής συναντήσεως, σημείωνε:

“Στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της νήσου Νάξου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης», στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 10-01-2024 από τις 09:00 ως τις 14:30.

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια αποτελούν το κύριο εργαλείο σχεδιασμού, με το οποίο καθορίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης και περιοχές προς πολεοδόμηση (επεκτάσεις σχεδίων ή νέες αναπτύξεις).

Η συνάντηση θα είναι ανοιχτή στο κοινό ώστε να εξασφαλιστεί η κατά το δυνατόν μέγιστη δυνατή ενημέρωση για το αντικείμενο και το περιεχόμενο της μελέτης αυτής”.

 

 

 

 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο