Γιώργος Μακρυδημήτρης. (Πλεύση Ελευθερίας) Πρόσκληση στήριξης

Γιώργος Μακρυδημήτρης. (Πλεύση Ελευθερίας) Πρόσκληση στήριξης

Πρόσκληση στήριξης του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΥΔΗΜΗΤΡΗ

Αγαπητοί συμπολίτες μου, Φίλες και φίλοι.

Σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία του τόπου σήμερα, αποφάσισα να συμπορευτώ με τη …Ζωή… σε μια …Πλεύση Ελευθερίας… για περισσότερη διαφάνεια, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής στην πατρίδα μας.

Ξέρω ότι οι δυνάμεις μας είναι μικρές, αλλά πιστεύω πως αν ενώσουμε όλοι τις φωνές μας μπορούμε να δώσουμε περισσότερο Φως και Ζωή στη Βουλή, αλλά και έξω από αυτήν, στην κοινωνία, στις πόλεις, στα χωριά μας. Για να λύσουμε προβλήματα και να διορθώσουμε καταστάσεις, που λιμνάζουν εδώ και χρόνια.

Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, αλλά η γνώση, η πείρα, η θέληση και η αγωνιστικότητά μας μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, κι αυτά να είναι άμεσα ορατά στη ζωή μας γενικά, αλλά και στον τόπο μας ιδιαίτερα, εδώ και τώρα.

Ζητώ λοιπόν, τη στήριξή σας σε αυτή την ..Πλεύση Ελευθερίας… μαζί με τη …Ζωή… όχι από ματαιοδοξία, ούτε γιατί θέλω τιμές και αξιώματα (το Χημείο στη Χώρα της Νάξου που λειτουργεί εδώ και χρόνια, μου αρκεί), αλλά γιατί πιστεύω πως η πατρίδα μας μπορεί να πλεύσει πιο ελεύθερα, πιο έντιμα και περισσότερο ποιοτικά για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Με τη …Ζωή… λοιπόν, για μια… Πλεύση Ελευθερίας…

Γιατί η ζωή ανήκει σε όλες και όλους, όπως και η ελευθερία.

Με την αγάπη, την εκτίμηση και τη φιλία μου,

Γιώργος Μακρυδημήτρης.

Επιστήμονας Τροφίμων – Γεωπόνος, Οινολόγος M.Sc.

Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου

Θέσεις – Προθέσεις

Η συμμετοχή μου στις εκλογές, της 25ης Ιουνίου του 2023, στο ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας σε μη εκλόγιμη θέση, δεν είναι ούτε τυπική, ούτε ευκαιριακή και συνεπώς δεν κρύβει καμία προσωπική φιλοδοξία. Σηματοδοτεί απλά την επιθυμία μου να υπηρετήσω την πατρίδα, με τις γνώσεις και την εμπειρία μου εκεί που ζω και δημιουργώ, εγώ και η οικογένειά μου.

Στόχος μου λοιπόν είναι να μεταφέρω στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και στους βουλευτές της Πλεύσης που θα την πλαισιώσουν στη νέα βουλή ως ομάδα συμπαγής και αλεξίσφαιρη, τα προβλήματα των νησιών μας, από πρώτο χέρι και να διεκδικήσω λύσεις.

Ευελπιστώ έτσι να συμβάλλω στην μόχλευση του εγκαταλελειμμένου και χωρίς όραμα, πολύ ευαίσθητου, αλλά πολλά υποσχόμενου τομέα της πρωτογενούς παραγωγής στα Κυκλαδονήσια. Μερικές από τις ενέργειες που πιστεύω ότι άμεσα πρέπει να δρομολογηθούν είναι:

  • Η βέλτιστη  διαχείριση των ούτως ή άλλως ελλειμματικών υδάτινων πόρων, για να μην «στεγνώσουν» τα νησιά μας.
  • Η διαφοροποίηση της παραγωγής σε βιολογικές, οικολογικές, σύγχρονες, καλλιέργειες.
  • Η εφαρμογή δράσεων για την αναχαίτηση της ανεξέλεγκτης νιτρορύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα.
  • Η μετατροπή των αποβλήτων – λυμάτων επεξεργασίας από απειλή ρύπανσης, σε παράγοντα λίπανσης.

Τα νησιά μας από την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία πρόκοψαν αιώνες τώρα και σήμερα στην εποχή της έντονης τουριστικής ανάπτυξης, πρέπει να αναβαθμιστούν αντίστοιχα και να ανταποκριθούν με επάρκεια και αλληλεπίδραση, σε αυτή τη πρόκληση, για να συνεχίσουν να προσφέρουν.

Στην Πλεύση Ελευθερίας δεν υπάρχουν δογματισμοί, αλλά πίστη στην δύναμη της ομάδας, στην προσφορά και την αλληλεγγύη, με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια. Κανείς δεν θα μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας, και αυτό θα απαιτήσουμε με την υποστήριξη και αρωγή του κάθε Κυκλαδίτη.

Βιογραφικά Στοιχεία

Γεννήθηκα το 1957 στην Καλαμάτα, αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα, σπούδασα Χημεία Τροφίμων στο Mc Gill University Montreal, Γεωπονία στο ΓΠΑ και Οινολογία M.Sc. στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Δούλεψα για 17 χρόνια σε πολυεθνικές εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε θέσεις αυξημένης ευθύνης και διετέλεσα Σύμβουλος Διοίκησης σε καταξιωμένες Ελληνικές εταιρείες τροφίμων, για περισσότερα από 10 χρόνια.

Από το 2013 ζώ μόνιμα στη Νάξο όπου μέσω του χημείου μου matter στη Χώρα της Νάξου, συμβάλλω στην αναβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής και τυποποίησης. Επιπλέον ως αμπελοκαλλιεργητής επιδίδομαι στην αναβίωση, γηγενών ποικιλιών, στον παλιό οικογενειακό αμπελώνα στα Τρανά Αμπέλια, ενώ παράλληλα είμαι καθηγητής στο Δημόσιο ΙΕΚ Νάξου, τμήμα Αμπελουργίας – Οινολογίας.

Είμαι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Νικολοπούλου ψυχολόγο, και έχω δύο γιούς τον Κωνσταντίνο που είναι οινοποιός με σπουδές Γεωπονίας, και τον Παναγιώτη με σπουδές στο Hotel Management που απασχολείται στον τουρισμό.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο