Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για την "παραίτηση" του Μητροπολίτη Θήρας

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για την “παραίτηση” του Μητροπολίτη Θήρας

Τελικά δια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος και με κάθε επισημότητα “παγώνει” η “παραίτηση” του Μητροπολίτη Θήρας, αφού, όπως αναφέρεται η επιστολή ήταν πλαστή. Και μάλιστα η εν λόγω επιστολή πηγαίνει στα χέρια του Μητροπολίτη Θήρας για τα περαιτέρω, δηλαδή, προφανώς, για δικαστική διερεύνηση αυτής της απίστευτης πλαστογραφίας…

Τι αναφέρει η ΔΙΣ σε ανακοίνωσή της και ειδικότερα στο σημείο εκείνο που αναφέρεται στον Μητροπολίτη Θήρας:

“Συνήλθε επί διήμερο, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την χθεσινή συνεδρία ο Μακαριώτατος Πρόεδρος έθεσε υπ’ όψιν των Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επιστολή παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου.

Κατόπιν εισηγήσεώς Του, η Δ.Ι.Σ. επεφυλάχθη να αποφανθεί, αφότου ο Μακαριώτατος επικοινωνήσει προσωπικά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη. Μετά από την λήξη της συνεδρίας ο Μακαριώτατος ανεζήτησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, ο οποίος τού δήλωσε ότι δεν έχει υπογράψει επιστολή παραιτήσεως, απέστειλε δε αυθημερόν επιστολή του προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, με την οποία επαναλαμβάνει την διάψευσή του.

Κατόπιν τούτων, η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε την αποστολή του παραληφθέντος κειμένου παραιτήσεως στον ανωτέρω Μητροπολίτη για τις ενέργειές του.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο