Η οργισμένη "Μπάρμπαρα" χτυπά την Πορτάρα αλύπητα... (φωτο-βίντεο)

Η οργισμένη “Μπάρμπαρα” χτυπά την Πορτάρα αλύπητα… (φωτο-βίντεο)

Η “Μπάρμπαρα” έφτασε το Σαββατοκύριακο και δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους…  Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία προειδοποιώντας για πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική ακόμη και σε περιοχές σε χαμηλά υψόμετρα καθώς και στα ημιορεινό και ορεινα των Κυκλάδων κυρίως σε Άνδρο, Τήνο και Νάξο, ενώ συνεχίζονται και οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο… αλλά δυτικότερα.

Οι άνεμοι, από το Σάββατο μέχρι και χθες το μεσημέρι όπως βλέπετε στο βίντεο χτυούσαν αλύπητα τη νησίδα Παλάτια όπου βρίσκεται η Πορτάρα αλλά και τα βράχια της Γρόττας…

Η οργισμένη "Μπάρμπαρα" χτυπά την Πορτάρα αλύπητα... (φωτο-βίντεο)

Τα κύμματα ήταν τόσο αγριεμένα και υπο την …καθοδήγηση της “Μπάρμπαρας” σκέπασαν ακόμα και το σύμβολο της Νάξου, την Πορτάρα…

Όπως αναφέρεται στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα Δευτέρα (06/02/2023) οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται στην ανατολική χώρα και νότια χώρα θα συνεχιστούν και από αργά το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές στην ανατολική Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνές από το βράδυ έως τα ξημερώματα της Τρίτης (07/02/2023) κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Θα χιονίσει εκ νέου και για λίγο το απόγευμα της Τρίτης. Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες (έως τις προμεσημβρινές ώρες), στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά).

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο