Η Σέριφος διαμαρτύρεται έντονα για την τουριστική "καραντίνα" του νησιού από τους Βρετανούς

Η Σέριφος διαμαρτύρεται έντονα για την τουριστική “καραντίνα” του νησιού από τους Βρετανούς

Μόλις πληροφορήθηκαν στο δήμο Σερίφου ότι το νησί βρίσκεται μεταξύ αυτών που μπαίνει σε τουριστική “καραντρίνα” από του Βρετανούς δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Με επιστολή που εστάλη στον Υφ. Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας Mr. Grant Shaaps, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις τις οποίες έκανε, έχοντας κοινοποιήσει το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ καθώς και την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, εκ μέρους του δήμου και του νησιού, ο Λιβάνιος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Τουρισμού Σερίφου, ο οποίος είναι αγγλοτραφής καθώς σπούδασε Msc Accounting & Finance/ Msc Economic & Business Strategy αναφέρει τα παρακάτω:
“Ο Δήμος Σερίφου, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, προχώρησε σε επιστολή-απάντηση, απευθυνόμενος προς τον Υφ. Μεταφορών κ. Grant Shaaps, εκφράζοντας την έκπληξη μας για το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε και η Σέριφος στα νησιά που τέθηκαν εκτός της Corridor List, δεδομένου ότι η Σέριφος είναι ένα νησί το οποίο αφενός δεν έχει αεροδρόμιο και συνεπώς δε δύναται να υπάρχουν πτήσεις από/προς τη Μ. Βρετανία και αφετέρου το ποσοστό των Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται τη Σέριφο, δεν ξεπερνά το 5% με 7%, επί του συνόλου των τουριστών που έρχονται απ’ το εξωτερικό συνεπώς είναι απορίας άξιο, το ποσοστό της αντιπροσώπευσης που δύναται να είχαν τα άτομα αυτά, σε κάποιο δείγμα, για να επηρεάσει σε τόσο σημαντικό βαθμό την απόφαση της κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας.
Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην επιστολή, η Σέριφος ήταν το πρώτο νησί της Ελλάδας που εγκατέστησε ένα ευρύ δίκτυο απολυμαντικών σταθμών, σηματοδοτημένο και σε τέσσερις γλώσσες, απ’ την είσοδο του λιμανιού ως το πιο απομακρυσμένο χωριό. Επί προσθέτως, τηρήθηκαν απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα από τους επαγγελματίες του νησιού και η τουριστική περίοδος κύλησε σε απόλυτη ομαλότητα. Για τους ως άνω λόγους λοιπόν, αιτηθήκαμε να μας δοθεί το σκεπτικό πίσω απ’ την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.”

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο