Η σωτηρία της Ίου είναι και υπόθεση του "Save Ios"

Η σωτηρία της Ίου είναι και υπόθεση του “Save Ios”

Η σωτηρία της Ιου είναι και υπόθεση του save Ios. Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου διεξήχθη η πρώτη Γενική Συνέλευση και πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΙΟ (SAVE IOS)»
Αλλο ένα σωματείο

 

 με οικολογική κατεύθυνση ή κάτ περισσότερο;
Η απάντηση βρίσκεται στο κείμενο για τους σκοπούς του Σωματείου…

 “Οι δύο πρώτοι και κύριοι σκοποί του Σωματείου, όπως προκύπτουν από το καταστατικό του, είναι «Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Ίου, των παραδοσιακών οικισμών και μνημείων της, και της Αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας της, λαμβάνοντας υπόψη την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις για τη προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.» και «Η διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες της Ίου, καθώς και η προστασία του αιγιαλού, των παραδοσιακών μονοπατιών, και των κοινοχρήστων εν γένει χώρων του νησιού από κάθε είδους καταπατήσεις και παράνομες χρήσεις.»”

Δεδομένης της κα

τάστασης που πολλοί λένε ότι επικρατεί στην Ίο τα τελευταία δέκα χρόνια, το σωματείο έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να πετύχει τους σκοπούς αυτούς.

Σε συνέχεια της σχετικής ψηφοφορίας συγκροτήθηκε το πρώτο τακτικό 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ως εξής:
1. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Δημήτρης Βαγιανός, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο London School of Economics, μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας.
2. Αντιπρόε

δρος ο Γιώργος Δημητρίου, Αρχιτέκτονας, Περιφερειακός Σύμβουλος, Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ».
3. Γραμματέας ο Στέλιος Δρίσης, Ιατρός Ακτινολόγος, Καθηγητής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών ULB.
4. Ταμίας ο Michael Fischer, Γενικός Διευθυντής Haefele Hellas.
5. Μέλος o Alain Flausch, Συνταξιούχος, πρώην Γενικός Διευθυντής Οργανισμού Δημοσίων Μεταφορών Βρυξελλών, και πρώην Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Ένωσης Δημοσίων Μεταφορών.
Ως πρώτο αναπληρωματικό μέλος εξελέγη ο Andrea Bosco, Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας
.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο