Μαριλία Κυριάκου: Να μην τα παρατάς, όταν νιώθεις ότι δεν αντέχεις άλλο...

Μαριλία Κυριάκου: Να μην τα παρατάς, όταν νιώθεις ότι δεν αντέχεις άλλο…

H Μαριλία Κυριάκου πέρασε πρώτη στην Σχολή Ιταλικής Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γι’ αυτή την μεγάλη επιτυχία της μας μίλησε…

Πέρασες πρώτη στη σχολή σε μία πρωτόγνωρη χρονιά. Η καραντίνα και η πανδημία πόσο επηρέασε την προετοιμασία σου;

Πράγματι ήταν μια πρωτόγνωρη χρονιά για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως και σίγουρα ο καθένας το διαχειρίστηκε διαφορετικά.Σε προσωπικό επίπεδο, όσον αφορά την καραντίνα είχε το θετικό της σωματικής ξεκούρασης δεδομένου ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες, μένοντας σε χωριό, έπρεπε να είμαι από τις 7.30 το πρωί έως το βράδυ στην Χώρα Νάξου για το σχολείο και τα φροντιστήρια,  χωρίς να γυρίσω σπίτι. Από την άλλη,η ψυχολογία μέσα σε αυτό το κλίμα ήταν πολύ πιο επιβαρυμένη , με ιδιαίτερο άγχος να μην νοσήσει κάποιο δικό μου άτομο.

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας αυτής;

Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν μυστικά για την επιτυχία εφόσον το κάθε παιδί έχει διαφορετικό τρόπο διαβάσματος με τον οποίο αποδίδει θετικά . Ωστόσο, πιστεύω ότι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του διαβάσματος που δίνει ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι να μην τα παρατάς, όταν νιώθεις ότι δεν αντέχεις άλλο… Αντιθέτως, να πιέζεις έστω και λίγο τον εαυτό σου να συνεχίσει κι άλλο.

Ήταν η πρώτη σου επιλογή η Σχολή αυτή;

Η αλήθεια είναι πως καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς ήθελα παρά πολύ να περάσω στο Ιστορικό Αρχαιολογικό της Αθήνας και ως δεύτερη επιλογή ήταν η Ιταλική Φιλολογία. Προς το τέλος όμως κατέληξα στο ότι μάλλον μου ταιριάζει περισσότερο η σχολή αυτή , βρίσκοντας τα μαθήματα πολύ πιο ενδιαφέροντα και κοντά στην δική μου ιδιοσυγκρασία .

 Η Νάξος, μπορεί να γίνει ο τόπος της επιστημονικής σου δραστηριότητας μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές σου;

Δεν έχω σκεφτεί κάτι σίγουρο. Προς το παρόν ωστόσο η καλή γνώση ιταλικών είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην Νάξο την τουριστική σεζόν και το γεγονός αυτό ανταποκρίνεται στην θέληση μου να ακολουθήσω το επάγγελμα του ξεναγού εφόσον μου αρέσει και παρά πολύ η Ιστορία.

Το μήνυμα που δίνεις σε όλους όσους θα δώσουν εξετάσεις, και μάλιστα, όπως δείχνει, σε ένα σκηνικό παρόμοιο με αυτό που έζησες εσύ…

Όσον αφορά τα παιδιά που δίνουν φέτος , αυτό που θέλω να τους πω είναι να έχουν πίστη στον εαυτό τους, υπομονή και να έχουν κάτι , οτιδήποτε , το οποίο θα τους κάνει να ξεχνιούνται για λίγο και να τα αποφορτίζει από την ένταση και το άγχος.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο