Μαζικά και γύρω στο τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου ο εμβολιασμός σε μικρότερα νησιά

Μαζικά και γύρω στο τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου ο εμβολιασμός σε μικρότερα νησιά

Σε μία δόση και μαζικά, θα γίνει ο εμβολιασμός των πολιτών των μικρότερων νησιών, κια μάλιστα γρήγορα, γύρω στο έλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Αυτή την είδηση έβγαλαν οι χθεσινές δηλώσεις του Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συντακτών.

Ο ίδιος ανέφερε πως προσεχώς θα εφοδιαστούν με το εμβόλιο 31 ακόμη νησιά, ενώ αρχές του επόμενου μήνα, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 θα έχουν προωθηθεί στο σύνολο του νησιώτικου χώρου.

Ως εκ τούτου, γίνεται σαφές πως σταδιακή θα είναι και η ενεργοποίηση των εμβολιαστικών κέντρων, καθώς μέχρι στιγμής – τουλάχιστον σε επίπεδο Κυκλάδων – έχει πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός σε Σύρο, Νάξο και Θήρα και συγκεκριμένα πρωτίστως στους υγειονομικούς.

Ακολουθεί η σχετική δήλωση του κ. Θεμιστοκλέους.

“Όπως είχα πει στην προηγούμενη ενημέρωση, το χρονοδιάγραμμα για τον εφοδιασμό των νησιών τηρείται και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε εφοδιάσει 31 μεγάλα νησιά και εντός του Φεβρουαρίου θα μεταφερθούν εμβόλια σε όλα τα νησιά της Πατρίδας μας.

Σήμερα, μετά από έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ανακοινώνουμε ένα πρόσθετο μέτρο για τα νησιά με μόνιμους κατοίκων κάτω των 1.000, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών αυτών θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι, την ίδια χρονική στιγμή, τη στιγμή δηλαδή του εφοδιασμού με εμβόλια και όχι μόνο οι πολίτες που ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας που ισχύουν για την υπόλοιπη χώρα”.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο