//

«Μίνι» ανασχηματισμός στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Γ. Χατζημάρκος: "Ευχές σε όλες και όλους τους νησιώτες για υγεία"

Σε αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της περιφερειακής αρχής θα προχωρήσει την 9η και 10η Ιανουαρίου 2022 ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Πιο συγκεκριμένα, στην αίθουσα “Δελφοί” του ξενοδοχείου Rodos Palace θα πραγματοποιηθεί την 9η Ιανουαρίου 2022 η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Στη συνεδρίαση θα γίνει η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Φιλήμων Ζαννετίδης, είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη θέση της κ. Νατάσας Δεληγιάννη.
Την επόμενη ημέρα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου θα ανακοινώσει το νέο σχήμα της περιφερειακής αρχής το οποίο θα περιλαμβάνει 4 νέους αντιπεριφερειάρχες. Δύο από τα Δωδεκάνησα και δύο από τις Κυκλάδες.
Θυμίζουμε ότι την παράταση της θητείας 5 αντιπεριφερειαρχών μέχρι την 8η Ιανουαρίου 2022 είχε αποφασίσει ο κ. Χατζημάρκος την 29η Οκτωβρίου 2021.
Με την αριθ.121209/9020/9-9-2019 (ΦΕΚ 753/τ.ΥΟΔΔ/19-9-2019) απόφαση του κ. Χατζημάρκου ορίστηκαν 6 θεματικοί αντιπεριφερειάρχες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με θητεία ενός έτους, η οποία παρατάθηκε με την αριθ. 99299/6381/2-9-2020 (ΦΕΚ 725/τ.ΥΟΔΔ/10-9-2020) απόφασή του έως και την 19η Φεβρουαρίου 2021.
Με την απόφαση που ακολούθησε παρέτεινε τη θητεία 5 αντιπεριφερειαρχών έως και την 8η Ιανουαρίου 2022.
Εν πάση περιπτώσει, λήγει η θητεία των κ.κ. Μάρκου Δαδαού αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Κυκλάδων, Ιωάννη Θεμέλαρου αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Δωδεκανήσου, Χαρίκλειας Γιασιράνη αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου, Δημητρίου Λάσκαρη αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας καθώς και του κ. Φιλ. Ζαννετίδη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα ανατεθούν καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη, καθώς έχουν ήδη συμπληρώσει θητεία στο παρελθόν, στους κ.κ. Κώστα Μπίζα, εντεταλμένο παιδείας και δια βίου μάθησης Κυκλάδων και Ιωάννη Κρητικό, εντεταλμένο πολιτισμού Δωδεκανήσου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χατζημάρκος αναμένεται να προχωρήσει και σε αλλαγές στο εσωτερικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να προχωρήσει μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση σε Γενικό Διευθυντή του διευθυντή Οικονομικών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τον κ. Τριαντάφυλλο Καραγιάννη.
Στόχος του περιφερειάρχη και στον επικείμενο ανασχηματισμό είναι η ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής και της συνεργασίας, με τις αρμοδιότητες όλων των αντιπεριφερειαρχών να έχουν πεδίο αναφοράς σε ολόκληρη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής συνοχής και της περιφερειακής συνείδησης.
Επιπλέον, οι επικεφαλής βασικών τομέων που θα επιλεγούν μαζί με τους αντίστοιχους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους, θα έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες όσον αφορά στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.
Το νέο σχήμα θα είναι εκ νέου δομημένο στην αρχή της κινητικότητας, ώστε να δίνει διαδοχικά την ευκαιρία στο σύνολο των στελεχών της πλειοψηφούσας παράταξης να προσφέρουν στον κοινό σκοπό και στόχο, αξιοποιώντας τις ικανότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία τους.
Ο κ. Χατζημάρκος με τον τρόπο αυτό μένει πιστός στην υπόσχεσή του να αξιοποιήσει όλα τα εκλεγμένα μέλη για να συμβάλουν και να καταθέσουν το δικό τους μερίδιο σε αυτή τη συνεχή, δυναμική δοκιμασία που είναι η πολιτική και η τοπική αυτοδιοίκηση, επικυρώνοντας την αντίληψη που διέπει την περιφερειακή αρχή για συμμετοχική διοίκηση και συλλογική πορεία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο