Νίκος Καστελλάνος διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου:  «Το καλό, το ευχάριστο και δημιουργικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι συνάδελφοι είμαστε και λειτουργούμε σαν μια γροθιά. Και αυτό για το καλό των παιδιών μας!»

Νίκος Καστελλάνος διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου: «Το καλό, το ευχάριστο και δημιουργικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι συνάδελφοι είμαστε και λειτουργούμε σαν μια γροθιά. Και αυτό για το καλό των παιδιών μας!»

Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, Νικόλαος Καστελλάνος περιμένοντας το «πρώτο κουδούνι», στις 14 του τρέχοντος μηνός,, κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και ενέργειες προκειμένου χωρίς κανένα πρόβλημα οι μαθητές να παρακολουθήσουν στις καθ’ όλα φροντισμένες (περιποιημένες) μαθητικές αίθουσες τα μαθήματά τους για το σχολικό έτος 2020-2021.

Ο κ. Καστελλάνος, προ ημερών, μας έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το νεόδμητο σχολείο και είχε την ευγενή καλοσύνη να μας πει τις σκέψεις του, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Να, τι μεταξύ άλλων, δηλώνει στον «Κυκλαδίτη»:

-Σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος, που είναι περίπου 260.

-Οι 12 απασχολούμενοι δάσκαλοι, μαζί με τους γυμναστές, τον διευθυντή και τους δασκάλους που υπηρετούν τις ανάγκες συγκεκριμένων ειδικοτήτων (Αγγλικής και Γαλλικής, Εικαστικών, Ένταξης, Μουσικής, Θεατρολογίας κ.λπ.) είναι συνολικά είκοσι έξι (26).

-Πέντε διαδραστικοί πίνακες, είναι εγκαταστημένοι εδώ. Και αναμένεται η εγκατάσταση δύο (2) ακόμη εντός των επομένων εβδομάδων. Επιδίωξή μας είναι να εγκαταστήσουμε διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις τάξεις. Στον χώρο όπου είναι εγκαταστημένοι οι υπολογιστές και ένας διαδραστκός πίνακας λειτουργεί το Εργαστήριο Πληροφορικής το οποίο επιδιώκουμε να εξοπλιστεί πλήρως. Και άλλους υπολογιστές αναμένεται να παραλάβουμε μέσα στο επόμενο διάστημα. Για τους πίνακες που υπάρχουν στις αίθουσες μας να πω ότι είναι όλοι φρεσκοβαμμένοι. Ήταν μια από τις πρωταρχικές επιδιώξεις μου αυτή.

-Τα βιβλία των μαθητών όλων είναι εδώ (τα βλέπετε) από τον μήνα Μάιο.

-Πρόβλεψη υπάρχει για την τοποθέτηση σε έναν χώρο εντός του σχολείου μας τεσσάρων (4) θρανίων για ισάριθμους μαθητές που θα παρακολουθούν με την φροντίδα του δασκάλου τους, το Τμήμα Ένταξης. Υπάρχει επίσης μία (1) αίθουσα σε άλλο σημείο η οποία θα χρησιμοποιείται ως στέγη των ψυχολόγων.

-Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Νότιο μάς προμήθευσε τους υπολογιστές που βλέπετε εδώ πέρα. Ήταν μια προσωπική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου. Και ο πολύπειρος συνάδελφος και Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης, είναι κοντά μας με κάθε τρόπο. Όπως είναι πιστεύω κοντά σε όλα τα σχολεία των νησιών μας. Και οφείλω προσωπικά να τον ευχαριστήσω.

-Στο σχολείο μας υπάρχει και μια πολύ λειτουργική αίθουσα (Γραφεία Διδασκάλων) για όλους τους συναδέλφους.

-Δώδεκα είναι οι αίθουσες του σχολείου μας. Υπάρχει και μία (1) αίθουσα που χρησιμοποιείται ως αίθουσα θεάτρου. Μπορώ να πω ότι για την κάλυψη όλων των αναγκών μας, με βάση την ζήτηση που υπάρχει, θα έπρεπε να έχουμε ακόμη τέσσερεις (4) αίθουσες. Να υπογραμμίσω, τέλος, ότι δόθηκαν δύο (2) αίθουσες στο 4ο δημοτικό που είναι ακριβώς δίπλα μας. Ο διάδρομος μας σε ένα σημείο του κλείνει, όπως μπορείτε να δείτε. Από εκεί και πέρα θα έλεγα ότι μπαίνει το θέμα εξυπηρέτησης του διπλανού μας σχολείου στο οποίο έγινε μια παραχώρηση για την κάλυψη των αναγκών του, αφού και εκεί τα παιδιά μας φοιτούν. Να αναφέρω ακόμη ότι μία (1) είναι η καθαρίστρια στο δικό μας το σχολείο. Σίγουρα εάν οι καθαρίστριες ήταν δύο (2) θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Είμαστε όπως διαπιστώνετε κι εσείς ένα από τα πιο πολυπληθή σχολεία των Κυκλάδων.

-Σε κάθε μαθητική αίθουσα θα στεγάζονται το πολύ μέχρι είκοσι πέντε (25) μαθητές.

-Το καλό, το ευχάριστο και δημιουργικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι συνάδελφοι είμαστε και λειτουργούμε σαν μια γροθιά! Και αυτό για το κ Νίκος Καστελλάνος διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου:  «Το καλό, το ευχάριστο και δημιουργικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι συνάδελφοι είμαστε και λειτουργούμε σαν μια γροθιά. Και αυτό για το καλό των παιδιών μας!» αλό των παιδιών μας!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο