Ο Γ. Χατζημάρκος, για την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος…

Ο Γ. Χατζημάρκος, για την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος

«Στόχος στο βάθος αυτής της προσπάθειας είναι η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος», υπογράμμισε μιλώντας στον Κυκλαδίτης.γρ, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων της λειτουργίας του υποσταθμού GIS του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση Νάξου, Πάρου και Μυκόνου, στην Νάξο.

Με τα χθεσινά εγκαίνια του νέου υποσταθμού του ΑΔΜΗΕ στη Νάξο, εντάχθηκε και η Νάξος στο Ηπειρωτικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Υψηλής Τάσης.
Παρουσία των Υπουργών Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Βρούτση, πέρασε και η Νάξος σε μια ενεργειακά νέα εποχή.
Ημουν παρών στην υπογραφή της σύμβασης αυτού του έργου, το μεγαλύτερο στην ιστορία των Κυκλάδων, το 2014. Τότε, ρωτήθηκα τι προσδοκούν οι νησιώτες απο αυτό και είχα απαντήσει : ενεργειακή ασφάλεια. Προηγήθηκε η Σύρος και ακολούθησε η Μύκονος. Σειρά μετά την Νάξο παίρνει η Σαντορίνη.
Συγχαρητήρια στον ΑΔΜΗΕ.
Το έργο, που χρηματοδοτήθηκε απο μίγμα Ευρωπαϊκών και Εθνικών πόρων, έχει συνέχεια. Είναι πολλά τα νησιά στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, και όλα έχουν ανάγκη την ενεργειακή ασφάλεια και το κλείσιμο των ρυπογόνων πετρελαϊκών σταθμών παραγωγής.
Ενα έργο υψηλής προτεραιότητας και σημασίας για την οικονομία της χώρας, βρίσκεται σε εξέλιξη, προχωρά ομαλά και δίνει προοπτική.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο