//

Ο Γιάννης Φραντζέσκος ο μεγάλος νικητής του μεγάλου παγκόσμιου φωτογραφικού διαγωνισμού EISA Maestro Contest

Ο Γιάννης Φραντζέσκος ο μεγάλος νικητής του μεγάλου παγκόσμιου φωτογραφικού διαγωνισμού EISA Maestro Contest

To πρώτο βραβείο του μεγάλου παγκόσμιου φωτογραφικού διαγωνισμού EISA Maestro Contest πήρε ο Γιάννης Φραντζέσκος με τις φωτογραφίες του από το λεύκωμά του για την Αιθιοπία και την Ινδία.

Ο φετεινός διαγωνισμός είχε το θέμα “faces” δηλαδή πρόσωπα, και αναζητούσε την καλύτερη “αιχμαλώτιση” στον φωτογραφικό φακό προσώπων και ανθρώπων.

Ο Γιάννης Φραντζέσκος ο μεγάλος νικητής του μεγάλου παγκόσμιου φωτογραφικού διαγωνισμού EISA Maestro ContestΠρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βραβείο που ο Ναξιώτης καλλιτέχνης και -ανάμεσα στα πολλά άλλα που καταπιάνεται- φωτογράφος το κέρδισε με την αξία του καθώς οι φωτογραφίες που έστειλε στον διαγωνισμό, είναι εκπληκτικές.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός της ΕISA προσφέρει, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του, κάτι μοναδικό: τη δυνατότητα να αποτυπώσει ο διαγωνιζόμενος εμφατικά το δημιουργικό του στίγμα στο παγκόσμιο φωτογραφικό στερέωμα, μέσα από ολοκληρωμένη προσέγγιση 5-8 λήψεων σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Ανταγωνιστές του; Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι από 3 διαφορετικές ηπείρους: Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική!

Είσαι έτοιμος (-η) να αντιμετωπίσεις την πρόκληση; ερωτά κάνοντας …κλικ στην δημιουργικότητα του διαγωνισζομένου, η διοργανώτρια.

Το θέμα του διαγωνισμού για το 2021 (Faces – Πρόσωπα) μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους: οι ιδέες που μπορείς να υλοποιήσει ο συμμετέχων είναι απειράριθμες! Με δεδομένο πως απαιτείται να στείλει περισσότερες από μία εικόνες, η συμβουλή των διοργανωτών ήταν να δημιουργήσει καινούριες λήψεις για τις ανάγκες του διαγωνισμού, οι οποίες να υπηρετούν με συνέπεια την ιδέα που θα συλλάβει προκειμένου να υλοποιήσει το θέμα!

Ο Γιάννης Φραντζέσκος ζωγράφος, φωτογράφος  και γλύπτης είναι γέννημα – θρέμμα της Νάξου όπου ζει και εργάζεται δημιουργώντας.   Συγκαταλέγεται στους διακεκριμένους σύγχρονους φωτογράφους της εποχής μας. Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Tεχνών   (Academy of Arts) (1969) στο Μόντρεαλ του Καναδά , όπως επίσης και  στο  School of Modern Photography (1972)    (Σχολή Μοντέρνας Φωτογραφίας), παράρτημα της Νέας Υόρκης στο Μόντρεαλ του Καναδά .
Το 2003 εξέδωσε το πρώτο φωτογραφικό λεύκωμα  με θέμα τη Νάξο το οποίο εξαντλήθηκε  σ’ένα χρόνο και το 2015 το δεύτερο, κι’ αυτό αφιερωμένο στη γενέτειρά του τη Νάξο  και τις Μικρές Κυκλάδες. Ετοιμάζει άλλα 3 λευκώματα, το ένα  με θέμα τις Κυκλάδες και τα δύο για την Ινδία  και την Omo Valley της Αφρικής όπου πρωτοτυπεί με την θεματολογία του  αποθανατίζοντας την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων στην καθημερινότητά τους.
Τα τελευταία  χρόνια ασχολείται με την γλυπτική που, όπως ομολογεί, είναι η αγάπη του .
Διακρίσεις:
Πρώτο Βραβείο Πανελλήνιας Φωτογραφίας (1981) στην Αμερικανική Ένωση Αθηνών. Πρώτο Βραβείο Αφίσας (1988) Υπουργείου Αιγαίου. Τον Αύγουστο  2015 για 15 ημέρες μαζί με   άλλους επιλεγμένους φωτογράφους προβλήθηκαν 2 φωτογραφίες του  στο μουσείο του Λούβρου.
Πολλές διακρίσεις σε ομαδικές εκθέσεις.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο