//

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: “Τι κάνουν τα τουρκικά αλιευτικά στο Αιγαίο”;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: “Τι κάνουν τα τουρκικά αλιευτικά στο Αιγαίο”;

Το Αιγαίο έχει γεμίσει από τουρκικά αλιευτικά, όπως καθαρά βλέπετε σε χάρτη ο οποίος εμφανίζει στίγματα ενός ολόκληρου …στόλου ψαράδικων των γειτόνων μας να σουλατσάρουν μεταξύ Μυκόνου Νάξου, Πάρου, Σερίφου και Σύρου. Μάλιστο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτησή του στη βουλή αναφέρει σχετικά:

Είναι μια επανάληψη όσων συνέβησαν τον περασμένο Ιούλιο και ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει και συνέχεια. Η κυβέρνηση επιδεικτικά σιωπά σ΄ αυτή την κατάσταση η οποία με απλά λόγια περιγράφεται ως εξής: οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται παράνομα ελληνικούς πόρους . Η απάντηση που έδωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν αντέχει κριτικής. Είπε ότι αυτές οι προκλήσεις αντιμετωπίζονται με διαβήματα διαμαρτυρίας! Αυτό θα πρέπει να το πει στους Έλληνες αλιείς οι οποίοι βλέπουν τους Τούρκους να ψαρεύουν στα νερά μας ανενόχλητοι.

Μπορεί η κυβέρνηση να μην απαντά στα δημοσιεύματα, θα πρέπει όμως να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση. Με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες
Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Σαντορινιός και Θοδωρής Δρίτσας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Γιώργος Τσίπρας, ρωτούν:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ορισμένα των οποίων επικαλούνται και απεικόνιση ραντάρ ναυτικής κυκλοφορίας, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μαζική παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο κεντρικό Αιγαίο.

Ρωτάμε τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας:

Είναι αληθές ότι παρατηρείται μαζική παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο κεντρικό Αιγαίο;
Αν ναι πώς αξιολογείται; Ασκούν τα σκάφη αυτά μόνον αλιευτικές δραστηριότητες;
Τι μέτρα έχουν ληφθεί και από ποιους φορείς, ώστε αφενός να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες, αφετέρου να διασφαλιστεί η νόμιμη αλιεία και τα συμφέροντα των Ελλήνων αλιέων;

Μετάβαση στο περιεχόμενο