Ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης εγκαινιάζει σήμερα την ηλεκτρική διασύνδεση Νάξου, Πάρου και Μυκόνου. Σύσκεψη στην Κόρωνο για την υπόθεση των ορυχείων…

Ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης εγκαινιάζει σήμερα την ηλεκτρική διασύνδεση Νάξου, Πάρου και Μυκόνου. Σύσκεψη στην Κόρωνο για την υπόθεση των ορυχείων…

Η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασυνδέσεως τριών νησιών των Κυκλάδων ολοκληρώθηκε, ως γνωστόν, προ ημερών.

Πρόκειται για τα νησιά Νάξο, Πάρο και Μύκονο.

Τα εγκαίνια του (ολοκληρωθέντος ζωτικής σημασίας) έργου, σήμερα, λίγο μετά από το μεσημέρι, στην Νάξο, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Χατζηδάκης από τις 10:30, σήμερα, βρίσκεται στο νησί της Νάξου (ταξίδεψε αεροπορικός από την Αθήνα).

Αυτήν την ώρα (11:40) οδικώς μεταβαίνει στην ημιορεινή και ορεινή Νάξο, όπου διαδοχικά θα επισκεφθεί Φιλώτι, Απείρανθο και Κόρωνο.

Θα ξεναγηθεί σε δύο ορυχεία που βρίσκονται εγγύς του (θρυλικού) ΕΝΑΕΡΙΟΥ (με τον οποίο παλαιότερα γινόταν η μεταφορά της σμύριδας στην Μουστούνα).

Σύσκεψη – συζήτηση για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στα ορυχεία και τον χρόνο ενάρξεως των εργασιών εξορύξεως της σμύριδας, μέσα στις επόμενες ώρες, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Κορώνου (εστιατόριο «Ματίνα»), εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Σε αντίθετη περίπτωση, τα αιτήματα των σμυριδεργατών (όπως, άνοιγμα ορυχείων και «ασφαλιστικά» κ.λπ.) θα πέσουν στο τραπέζι της συσκέψεως/συζητήσεως, που θα πραγματοποιηθεί στο Οικομουσείο Κορώνου.

-Στο αεροδρόμιο τον κ. Χατζηδάκη υποδέχθηκε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, ενώ εκεί βρισκόταν και η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νησί αφίχθηκε, προ ολίγου, ακτοπλοϊκώς, γύρω στις 11, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφαλίσεως και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Στην Νάξο, επίσης, βρίσκεται από χτες, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο