Οι Νορβηγοί δεν θα έρθουν τελικά για να ...κλείσουν τη σεζόν

Οι Νορβηγοί δεν θα έρθουν τελικά για να …κλείσουν τη σεζόν

Και ενώ αρχίζει η σεζόν να εμφανίζει σημάδια, όπως λένε, “κόπωσης” και ο Σεπτέμβρης εμφανίζεται να είναι το τέλος αυτής της ιδιαίτερης και κατά πολύ κατώτερης των περιστάσεων και προβλέψεων τουριστικής περιόδου, όλων των ανθρώπων του τουρισμού τα βλέμματα θόλωσαν στο άγγελμα της είδησης που έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες για έλευση των Σκανδιναβών…

Ιδιαίτερα οι Νορβηγοί έκαναν απόβαση κάθε Σεπτέμβρη στα νησιά…
Η είδηση της ακύρωσης των προγραμμάτων της TUI Nordic για τα ελληνικά νησιά έως και τις 7 Σεπτεμβρίου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία… Η TUI δηλώνει ότι είναι σε επαφή με τους πελάτες της, τα ταξίδια των οποίων πρόκειται να ακυρωθούν και θα προσφέρουν την δυνατότητα αναβολής του ταξιδιού και πραγματοποίησής του σε άλλη χρονική περίοδο χωρίς επιπλέον κόστος, αλλά αν οι πελάτες απορρίψουν αυτήν την πρόταση θα υπάρχει αυτόματη ματαίωση και οι πελάτες θα λαμβάνουν πίσω όλα τους τα χρήματα.
Άλλωστε παράγοντες του τουρισμού με λύπη πληροφορήθηκαν ότι οι πληρότητες στις πτήσεις από τη Νορβηγία είχαν μειωθεί σημαντικά, γεγονός που ίσως οδήγησε στην απόφαση ακύρωσης των προγραμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας είχε ανακοινώσει πως από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 21 Αυγούστου, όσοι ταξιδεύουν από Ελλάδα (Αυστρία, Ιρλανδία και Ηνωμένο βασίλειο) προς τη Νορβηγία, συμπεριλαμβανομένων και των Νορβηγών πολιτών, θα υποχρεούνται να μπουν σε δεκαήμερη καραντίνα.
Παράλληλα με νέα αεροπορική οδηγία (notam) που ισχύει από την Δευτέρα 17 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 επεκτείνεται το μέτρο εισόδου στην ελληνική επικράτεια με αρνητικό τεστ όσον αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις με επτά χώρες. Ειδικότερα με την notam προβλέπεται ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα αεροπορικώς από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Οι πτήσεις από τη Σουηδία τόσο προς το Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και άλλα διεθνή περιφερειακά αεροδρόμια, ήδη άρχισαν να παρουσιάζουν κάποια μείωση σύμφωνα με επίσημες πηγές. Η ανανέωση ή όχι της αεροπορικής οδηγίας πρόκειται σύμφωνα με τους τουριστικούς παράγοντες να επηρεάσει τον ρυθμό των αφίξεων από τη Σουηδία και τις υπόλοιπες χώρες.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο