Η διαμαρτυρία της ΓΣΕΒΕΕ για τους συμπληρωματικούς λογαριασμούς ενέργειας - "...Eρχεται πλέον με «πονηρό» και ανάλγητο τρόπο..."

Η διαμαρτυρία της ΓΣΕΒΕΕ για τους συμπληρωματικούς λογαριασμούς ενέργειας – “…Eρχεται πλέον με «πονηρό» και ανάλγητο τρόπο…”

Επιστολή διαμαρτυρίας ΓΣΕΒΕΕ προς Υπουργεία Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά συμπληρωματικούς λογαριασμούς ενέργειας

Η επιστολή αφορά πρόσφατες καταγγελίες από επιχειρήσεις – μέλη της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με, χωρίς αιτιολογία από τους πάροχους, επιπρόσθετες υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, οι οποίες και δεν δικαιολογούνται από τα υφιστάμενα τιμολόγια.

resource

Η επιστολή διαμαρτυρίας απεστάλει, σήμερα, 10 Ιουλίου 2024, από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, με αποδέκτες τρία Υπουργεία και συγκεκριμένα προς τους κ.κ. Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Οι συμπληρωματικοί αυτοί λογαριασμοί ενέργειας, φαίνεται να έχουν στηριχθεί σε μία υπουργική απόφαση, η οποία και εκδόθηκε στις 10 Ιουνίου 2024, μία ημέρα μετά τις Ευρωεκλογές, και με την οποία δίνεται στους πάροχους ενέργειας η δυνατότητα να ζητήσουν πίσω ποσά που αντιστοιχούσαν σε επιδοτήσεις που δόθηκαν από τον Φεβρουάριο του 2022 έως και τον Δεκέμβριο του 2023 και είχαν σκοπό να μειώσουν το τελικό πληρωτέο ποσό ανά λογαριασμό, σε μία περίοδο που το ύψος των λογαριασμών ενέργειας «γονάτιζε» τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το ύψος εκείνης της επιδότησης έφτανε τα 800 εκατομμύρια ευρώ και δόθηκε μέσω του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης, χωρίς όμως, όπως φαίνεται, τη σχετική έγκριση από την Ε.Ε.

Το εξοργιστικό και παράδοξο είναι πως ενώ η Κυβέρνηση γνώριζε το πρόβλημα, δεν φρόντισε να καλύψει το ποσό αυτό από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ο οποίος μάλιστα παρουσιάζει αυξημένα έσοδα ή μέσω των παρόχων που παρουσιάζουν υπερκέρδη ή με κάποιο συνδυασμό αυτών των πηγών, αλλά έρχεται πλέον με «πονηρό» και ανάλγητο τρόπο να το εισπράξει από τις επιχειρήσεις, οι οποίες, ιδίως οι μικρές και πολύ μικρές, αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων, μεταξύ των οποίων και η έλλειψη ρευστότητας.

Η Γενική Συνομοσπονδία, καταδικάζει απερίφραστα το χαράτσι που θα κληθούν να καταβάλουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις και καλεί τα αρμόδια Υπουργεία να ανακαλέσουν άμεσα.

 

Η ανάρτηση Παπαδόπουλου στο FB

Να πώς έχει μέρος της σημερινής ανάρτησης του συντοπίτη μας επιχειρηματία, Γιάννη Παπαδόπουλου (που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων “Φιλοξενία”), στο Facebook:  

Η διαμαρτυρία της ΓΣΕΒΕΕ για τους συμπληρωματικούς λογαριασμούς ενέργειας - "...Eρχεται πλέον με «πονηρό» και ανάλγητο τρόπο..."

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο