Παρασκευή Τουμπακάρη: Δεν χρειάζονται υπερβολές ούτε πολύ άγχος...

Παρασκευή Τουμπακάρη: Δεν χρειάζονται υπερβολές ούτε πολύ άγχος…

H Παρασκευή Τουμπακάρη θα γίνει ένας κρίκος στην μεγάλη αλυσίδα νομικών επιστημόνων από τη Νάξο που σπούδασαν και διέπρεψαν στην Νομική Θράκης, στην Κομοτηνή. Θα βρει εκεί συμπατριώτες της καθηγητές Νομικής και φυσικά πολλούς Ναξιώτες και Κυκλαδίτες που φοιτούν στην πρωτεύουσα της Θράκης.

Μιλήσαμε μαζί της και μας είπε:

Πέρασες σε μια εμβληματική σχολή, τη Νομική Θράκης σε μία πρωτόγνωρη χρονιά. Η καραντίνα και η πανδημία πόσο επηρέασε την προετοιμασία σου;

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή χρόνια ήταν περίεργη και πρωτόγνωρη για όλους.. Η καραντίνα δεν ήταν η πιο ευχάριστη περίοδος για εμάς, υπήρχε μια αβεβαιότητα, μια σύγχυση και εύκολα μπορούσες να χάσεις το ρυθμό σου και να αποπροσανατολιστείς από τον βασικό σου στόχο. Παρόλα αυτά η καραντίνα και η πανδημία δεν με επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό.. Μέσω των διαδικτυακών μαθημάτων και με τη βοήθεια των φροντιστών μείναμε προσηλωμένοι στο διάβασμα ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας αυτής;

Το μεθοδικό διάβασμα είναι κατά τη γνώμη μου ο μόνος δρόμος για την επιτυχία. Δεν χρειάζονται υπερβολές ούτε πολύ άγχος..

Ήταν η πρώτη σου επιλογή η Σχολή αυτή;

Δεν ξεκίνησα έχοντας αυτό τον στόχο , όμως στην πορεία σκέφτηκα καλύτερα και έτσι επέλεξα τη Νομική ως πρώτη επιλογή..

Η Νάξος, μπορεί να γίνει ο τόπος της επιστημονικής σου δραστηριότητας μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές σου;

Θα μπορούσε, εννοείται.. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να το γνωρίζω αυτό..

Το μήνυμα που δίνεις σε όλους όσους θα δώσουν εξετάσεις, και μάλιστα, όπως δείχνει, σε ένα σκηνικό παρόμοιο με αυτό που έζησες εσύ…

Το μήνυμα που δίνω σε όλους όσους πρόκειται να δώσουν εξετάσεις είναι να μην έχουν άγχος όσο αυτό είναι δυνατόν, να προσπαθούν στο μέγιστο , να έχουν πρόγραμμα στο διάβασμα τους, χωρίς υπερβολές, και θα πετύχουν το καλύτερο δυνατό!

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο