Πλωτήρες για την πρόληψη πνιγμών σε παραλίες της Αμοργού

Πλωτήρες για την πρόληψη πνιγμών σε παραλίες της Αμοργού

Δέκα πλωτήρες «Catch a Breath» τοποθετήθηκαν σε πολυσύχναστες παραλίες της Αμοργού στο πλαίσιο ειδικής δράσης του Δήμου για την πρόσληψη πνιγμών στη θάλασσα. Παράλληλα θα τοποθετηθούν πέντε ενημερωτικές πινακίδες σε παραλίες του νησιού ως μέτρο πρόληψης πνιγμών στις αφύλακτες ακτές.

Οι πλωτήρες «Catch a Βreath» είναι σταθερά τοποθετημένοι μέσα στη θάλασσα, για την ανάπαυση λουομένων σε περίπτωση που αισθανθούν κόπωση.

Οπως αναφέρει ενημερωτικό δελτίο του δήμου Αμοργού:

“H σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης λήψης αποφάσεων αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Δήμου Αμοργού και με την συγκεκριμένη δράση αυξάνει την αίσθηση ασφάλεια των λουόμενων.

Οι πλωτήρες και οι πινακίδες είναι δωρεά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Water Salvation», η οποία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας της Ελλάδας εξαιτίας των τραυματισμών στο νερό, που την κατατάσσει σε υψηλή θέση στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πρόεδρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Water Salvation», κ.Μπουτζιάνη Σωτήριο για τη προσφορά του στο νησί μας.”

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο