ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ: ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για τη γαστρονομική προβολή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ: ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για τη γαστρονομική προβολή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προτίθεται να διευρύνει τις ενέργειες τουριστικής προβολής που υλοποιεί, συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμα του 2024 δύο διοργανώσεις με σκοπό τη στοχευμένη προβολή της γαστρονομίας στα πέντε νησιά του Δήμου. Έτσι, ανέθεσε την ετοιμασία εισήγησης με αντικείμενο τη γαστρονομική προβολή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, η οποία τίθεται σε δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2024. 

Η εισήγηση περιλαμβάνει το σκεπτικό για τη γαστρονομική προβολή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, παραθέτει το προτεινόμενο brand για τη στοχευμένη γαστρονομική προβολή των πέντε νησιών στο πλαίσιο της συνολικής τουριστικής καμπάνιας του Δήμου, ενώ περιγράφει αναλυτικά τις δύο δράσεις που προτείνεται να υλοποιήσει ο Δήμος για το 2024:

  • τη διοργάνωση «Great Food of Naxos Celebration» για την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2024
  • τη διοργάνωση «Βραβεία Ναξιώτικης Γαστρονομίας» για την περίοδο Νοεμβρίου 2024

Tο πλήρες κείμενο της εισήγησης βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/1ntAPdyFyL9-j6iUsQRijK7jFj0z3jenH/view

Ο Δήμος προσκαλεί τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον τουρισμό και τη γαστρονομία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων να υποβάλλουν τις απόψεις και τις επισημάνσεις τους σχετικά με την ως άνω εισήγηση.

Ειδικότερα:

  1. Στο κεφάλαιο της εισήγησης με τίτλο «Υπηρεσία 4» (σελ. 36) περιγράφονται δύο δράσεις. Η παρούσα διαβούλευση αφορά πρωτίστως την πρώτη διοργάνωση («Great Food of Naxos Celebration»), καθώς προηγείται χρονικά. Για τη δεύτερη διοργάνωση («Βραβεία Ναξιώτικης Γαστρονομίας») έχει προβλεφθεί η πραγματοποίηση δημόσιας παρουσίασης και συζήτησης τον προσεχή Φεβρουάριο, την οποία επίσης θα ακολουθήσει διαδικτυακή διαβούλευση. Έτσι θα υπάρξει η δυνατότητα διεξοδικής συζήτησης για το νέο θεσμό των γαστρονομικών βραβείων τον επόμενο μήνα. Ωστόσο είναι ευπρόσδεκτη η κατάθεση από τώρα κάποιων αρχικών παρατηρήσεων και για τη δεύτερη διοργάνωση.
  2. Για το Δήμο είναι βασικό ζητούμενο οι δράσεις του για τη γαστρονομική προβολή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά προς τις δράσεις άλλων φορέων όπως λ.χ. τη «Γιορτή Πατάτας Νάξου & Food Experience Graviera Naxos» που διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κάθε Σεπτέμβριο. Ο Δήμος επιθυμεί να προβάλει όσες πρωτοβουλίες αποβλέπουν στην ανάδειξη της ναξιώτικης γαστρονομίας και προσκαλεί κάθε φορέα, επιχείρηση ή ιδιώτη που θα πραγματοποιήσει τέτοια δράση να ενημερώσει σχετικά το Δήμο, ώστε εκείνος με τη σειρά του να εντάξει αυτές τις πρωτοβουλίες σε ένα γαστρονομικό καλεντάρι για τα πέντε νησιά μας και να τις προβάλει στο πλαίσιο της τουριστικής καμπάνιας που υλοποιεί.
  3. Ειδικά για το προτεινόμενο νέο γαστρονομικό φεστιβάλ με τίτλο «Great Food of Naxos Celebration» που προγραμματίζεται για την περίοδο 17 Μαΐου έως 16 Ιουνίου 2024, ο Δήμος απευθύνει το ερώτημα προς φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες εάν ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν κάποια παράλληλη εκδήλωση τις ημέρες αυτής της διοργάνωσης. Παράλληλη εκδήλωση μπορεί να αποτελέσει π.χ. η παρουσίαση τοπικών προϊόντων γαστρονομίας, μια μαγειρική επίδειξη ή η πραγματοποίηση συναυλίας ή παράστασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη συνολικότερη ανάδειξη της γαστρονομίας στα πέντε νησιά του Δήμου στα εξής e-mail: aggeli@naxos.gov.gr, fkaltsa@naxos.gov.gr

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο