ΝΑΞΟΣ... "Τα μάτια τέσσερα", για τρείς ημέρες στο "Ιάκωβος Καμπανέλλης"

ΝΑΞΟΣ… “Τα μάτια τέσσερα”, για τρείς ημέρες στο “Ιάκωβος Καμπανέλλης”

Οι “Χορονάξιοι”, η θεατρική ομάδα Νάξου που ανά τακτά διαστήματα ανεβάζει παραστάσεις (στο νησί, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας) που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον και την προσοχή του θεατρόφιλου κοινού, για το τριήμερο 11-12-13 του τρέχοντος μηνός, με “Τα μάτια τέσσερα” του Γιάννη Τσίρου (σε σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου), θα δώσει το “παρών” στο Δημοτικό Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

ΝΑΞΟΣ... "Τα μάτια τέσσερα", για τρείς ημέρες στο "Ιάκωβος Καμπανέλλης"

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η υπόθεση της παράστασης έχει ως εξής:

Μια νεαρή κοπέλα συλλαμβάνεται για μια μικροκλοπή και ο παππούς της θα κινήσει γη και ουρανό για να τη συνδράμει. Η κατηγορία όμως που την βαραίνει είναι αδιαπραγμάτευτη. Αντίσταση κατά της αρχής. Και τότε ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός μπαίνει σε λειτουργία για την αντιμετώπιση του “κακουργήματος”.
Το αστυνομικό όργανο, άκαμπτο, εφαρμόζει το νόμο, ο νομοθέτης αποποιείται τις προσωπικές του σχέσεις με τον παραβάτη, ο δικαστής τηρεί τις δέουσες αποστάσεις. Μόνο ο δημοσιογράφος αναζητά “δικαίωση” για τον αδύναμο. Τότε η τηλεοπτική δημοσιοποίηση, γίνεται το έσχατο καταφύγιο του παραβάτη έτοιμο να τον κατασπαράξει.
Ο νόμος είναι ίσος για όλους. Οι άνθρωποι, όμως, δεν είναι ίσοι. Οι κοινωνικά αδύναμοι παραβάτες είναι πιο ένοχοι. Ειδικά αν κάποιος βαρύνεται και με την κατηγορία για αντίσταση κατά της Αρχής, ο νόμος εξαντλεί επάνω του και το τελευταίο του γράμμα. Οι αδύναμοι παραβάτες εξαλείφονται, οι δυνατοί επιβιώνουν. Και ιδανικός τόπος αναπαραγωγής τους είναι η αδιάφορη κοινωνία.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο