Πρώτο τετραήμερο Σεπτεμβρίου: Περίπου 5.000 οι αφιχθέντες στο λιμάνι της Νάξου…  Ε.Στρατούρης: «Φέτος, την παρτίδα την έσωσαν οι Έλληνες…»  Τα πρώτα ανεπίσημα ακτοπλοϊκά «εισιτήρια»…

Πρώτο τετραήμερο Σεπτεμβρίου: Περίπου 5.000 οι αφιχθέντες στο λιμάνι της Νάξου… Ε.Στρατούρης: «Φέτος, την παρτίδα την έσωσαν οι Έλληνες…» Τα πρώτα ανεπίσημα ακτοπλοϊκά «εισιτήρια»…

Οποιαδήποτε σύγκριση της εφετινής τουριστικής περιόδου επιχειρηθεί με αυτήν της περσινής, θα είναι άστοχη, αν μη τι άλλο.
Και τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι ο covid-19 έπληξε … βάναυσα τον τουρισμό και το καλοκαίρι.
Πάντως, μέχρι και χτες, ο αριθμός των αφιξοαναχωρήσεων μικρών και μεγάλων πλοίων, συμβατικών και ταχύπλοων στο λιμάνι της Νάξου δεν έχει μειωθεί. Παρότι ο Σεπτέμβριος είναι εδώ (5.9.20).
Σύμφωνα με διασταυρωμένα στοιχεία του Κυκλαδίτης.γρ κατά το πρώτο τετραήμερο του τρέχοντος μηνός, τα μεγαλύτερης χωρητικότητας πλοία (Blue Star Delos, Blue Star Naxos, Blue Star Patmos, World Champion Jet και Powerjet) έκοψαν από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 4.000 εισιτήρια.
Εννοείται ότι στον αριθμό αυτόν δεν συνυπολογίζεται ο αριθμός των αφίξεων επιβατών οι οποίοι μετακινήθηκαν στο νησί μας με μικρότερα και άλλα ταχύπλοα.
Ας σημειωθεί ότι 1.400 και πλέον ήταν οι αφιχθέντες με το Blue Star Delos και 973 με το Blue Star Naxos.
-Τον … αστρονομικό αριθμό των 137.515 επιβατών της περσινής τουριστικής περιόδου θα έχουμε να τον θυμόμαστε…
Ο άλλοτε πρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων Νάξου, τουριστικός επιχειρηματίας, Λευτέρης Στρατούρης, μιλώντας στον Κυκλαδίτης.γρ υπογράμμισε:

Πρώτο τετραήμερο Σεπτεμβρίου: Περίπου 5.000 οι αφιχθέντες στο λιμάνι της Νάξου…  Ε.Στρατούρης: «Φέτος, την παρτίδα την έσωσαν οι Έλληνες…»  Τα πρώτα ανεπίσημα ακτοπλοϊκά «εισιτήρια»…

Εάν ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον κορωνοϊό του χρόνου το καλοκαίρι θα πάμε καλύτερα. Φέτος, την παρτίδα την έσωσαν οι Έλληνες.
Οι αλλοδαποί σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν εξαφανισμένοι. Για μερικές εβδομάδες ακόμη θα δουλέψουν κάποια καταλύματα και μετά τέλος. Και πάλι καλά…»
Ευκαιρίας δοθείσης και σκαλίζοντας το αρχείο μας να θυμηθούμε πόσοι ταξίδεψαν στο νησί μας μήνα Αύγουστο, από το 2012 μέχρι και πέρσι: Αύγουστος 2012: 85.882, Αύγουστος 2013: 91.030, Αύγουστος 2014: 101.738, Αύγουστος 2015: 105.499, Αύγουστος 2016: 116.951, Αύγουστος 2017: 121.248, Αύγουστος 2018: 135.206, Αύγουστος 2019: 137.515
-Ο Δήμος Νάξου
 και Μικρών Κυκλάδων οφείλει να προετοιμαστεί κατάλληλα εν όψει του καλοκαιριού του 2021, ξεκινώντας, εν ευθέτω χρόνω, από τον απολογισμό της καταστροφικής εφετινής καλοκαιρινής περιόδου.
-Θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να χρονοδιαγράψει πολυεπίπεδες ενέργειες και δράσεις που θα βελτιώσουν αισθητά την συνολική εικόνα και των πέντε νησιών του ημετέρου πολυνησιακού δήμου, ώστε στο τέλος του επόμενου (καλοκαιριού) να επιτύχει υπέρ του επιχειρηματικού κόσμου και των μονίμων κατοίκων και των πέντε νησιών μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. -Εάν δεν στοχεύσουμε ψηλά, δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από την μετριότητα. Γιάννης Βλ.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο