Σαντορίνη: Προσποιήθηκαν τους πελάτες και έκλεψαν από ξενοδόχο 15.000 ευρώ

Σαντορίνη: Προσποιήθηκαν τους πελάτες και έκλεψαν από ξενοδόχο 15.000 ευρώ

Πάνω από 30 καταγγελίες έχει λάβει το αστυνομικό τμήμα της Σαντορίνης, με τους δράστες να λειτουργούν με οργανωμένο σχέδιο, στοχεύοντας ξενοδόχους στο νησί των Κυκλάδων.

Ο Β. Λ. (έχουμε τα στοιχεία του κυρίου), επιχειρηματίας στη Σαντορίνη, έχασε εν ριπή οφθαλμού τις οικονομίες μιας ζωής, όταν ένα ζευγάρι του τηλεφώνησε για να κάνει μια κράτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και προσφέρθηκαν να προπληρώσουν το δωμάτιο.

«12 το μεσημέρι, 12 και 2 ήταν στην Πειραιώς και 12 και 3 είχαν φύγει τα χρήματα», λέει ο Β. Λ., ξενοδόχος Σαντορίνη.

Όση ώρα ο ξενοδόχος μιλούσε στο τηλέφωνο με την υποτιθέμενη πελάτισσα, εκείνη κατάφερε να του υποκλέψει τους κωδικούς της τράπεζας και πάρα το γεγονός ότι μπλόκαρε τον λογαριασμό του, οι απατεώνες του έκλεψαν πάνω από 15.000 ευρώ.

«Με πήρε μια γυναίκα, εγώ κατάλαβα ότι η φωνή ήταν αλλοιωμένη και μου έλεγε ότι θα έρθουν η ανιψιά της, να πληρώσει εκείνη το δωμάτιο, δίνω το iban, το όνομά μου. Μου λέει θα σας έρθει ένα μήνυμα στο κινητό, το οποίο θα το πατήσετε, θα ακολουθήσετε τον σύνδεσμο και θα βάλατε τους κωδικούς της τράπεζας για να λάβατε την προκαταβολή των δύο ημέρων. Λέω κοίταξε να δεις, εγώ είμαι online, βάλε τα χρήματα και θα τα δω απευθείας μέσα στον λογαριασμό μου. Μου το έκλεισε επιτόπου».

Σύμφωνα με τον ξενοδόχο, οι απατεώνες υπέκλεψαν τους κωδικούς από το κινητό του, χωρίς εκείνος να ανοίξει το μήνυμα που του έστειλαν και χωρίς να πατήσει τον σύνδεσμο.

Αν και ο ξενοδόχος πήγε στην αστυνομία δίνοντας τα στοιχεία που του έδωσαν οι δράστες, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που τον κάλεσαν, δεν κατάφερε να τους εντοπίσει.

Ακόμα και από την τράπεζα αν και τα χρήματα πήγαν σε συγκεκριμένο λογαριασμό ιδιώτη στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να του επιστραφούν τα χρήματα.

«Με πήραν την άλλη ημέρα ξανά, άλλος, του είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να έρθετε και να πληρώσετε εδώ, δεν θέλω προκαταβολή, το έκλεισε και εκείνος. Ο τρίτος που με πήρε, του ζήτησα τα στοιχεία του, μου τα έδωσε, μου έδωσε ένα επίθετο, ένα όνομα και ένα κινητό, και μόλις αρχίσαμε και του έλεγα δεν σε ακούω, μου τα μάσαγε, μου το έκλεισε και εκείνος. Με πήραν τρεις με τέσσερις φόρες».

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι ο ξενοδόχος ήρθε αντιμέτωπος μετά από δύο ήμερες με άλλους απατεώνες, με τον ίδιο να τους αποκαλύπτει και να λαμβάνει μια θρασύτατη απάντηση.

«Το ίδιο σύστημα και μου λέει ‘κρίμα δεν πρόλαβα να στα πάρω εγώ τα λεφτά’».

Ασταμάτητοι φαίνεται ότι είναι η δράση των απατεώνων στη Σαντορίνη με επιχειρηματία να έχει δεχτεί 4 κλήσεις για να του αποσπάσουν χρήματα.

Καθημερινά δεκάδες πολίτες γίνονται θύματα διαδικτυακής κλοπής, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι οι τράπεζες δεν τους προστατεύουν.

ΠΗΓΗ: proson.gr

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο