Στην Αμοργό το 4ο διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης Authentic Big Blue

Στην Αμοργό το 4ο διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης Authentic Big Blue

Επιστροφή στις ελεύθερες καταδύσεις στα καταγάλανα νερά της Αμοργού σήμανε η έναρξη του 4ου Authentic Big Blue, του -μοναδικού στην Ελλάδα- διεθνούς τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης, μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας. Το Authentic Big Blue πραγματοποιείται από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στο μαγευτικό νησί της Αμοργού και αποτελεί το σημείο συνάντησης για μεγάλους αθλητές από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 50 αθλητές ελεύθερης κατάδυσης από 14 χώρες του κόσμου οι οποίοι επισκέπτονται το νησί προκειμένου να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία κατάδυσης στα φημισμένα ελληνικά νερά. Οι νικητές του 4ου Authentic Big Blue που θα εντυπωσιάσουν με τις επιδόσεις τους θα λάβουν μετάλλια αλλά και συμβολικά δώρα από τη διοργάνωση.

Το Αuthentic Big Blue, εμπνευσμένο από τη πασίγνωστη ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» στοχεύει μέσα από ένα αθλητικό αλλά και τουριστικό προϊόν, όπως αυτό της ελεύθερης κατάδυσης, να πετύχει την επέκταση της τουριστικής σεζόν μέσα από μια ολοκληρωμένη ελληνική αυθεντική εμπειρία, συνδυάζοντας αθλητισμό, τουρισμό και γαστρονομία. Οι αθλητές που θα ταξίδεψαν στη χώρα μας για το τουρνουά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της διαμονής σε ένα κυκλαδίτικο νησί απολαμβάνοντας την ελληνική θάλασσα, τις μοναδικές γεύσεις και το μαγευτικό τοπίο.

Οι φετινοί αγώνες που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του Authentic Big Blue πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των χορηγών AVIN, BLUE STAR FERRIES, Pathos Pro Spearfishing, Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας (ΟΦΣΕ), Dive Store Spiros Kartelias και Blue Hunter. Τη διοργάνωση φιλοξενεί το Amorgos Diving Center και την ιατρική υποστήριξη έχει αναλάβει το ΩΝΑΣΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου), η Λουξ, η Δίρφυς και ο Νιτσιάκος. Το τουρνουά διεξάγεται υπό την έγκριση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ & ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ (ΕΟΥΔΑΑ). Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Αμοργού, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο