ΘΑΛΑΜΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ, εντός του Nοσοκομείου Νάξου, για τους ΘΕΤΙΚΟΥΣ στον covid-19…

Διευκρίνιση 1η: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΜΟΔΙΟΣ για την ανακοίνωση των κρουσμάτων Covid-19, είναι ο ΕΟΔΥ… Οι Διοικήσεις των νοσοκομείων δεν νομιμοποιούνται να κάνουν ανακοινώσεις…

-Διευκρίνιση 2η: Δεν πρέπει να περιμένουμε να ανακοινωθούν κρούσματα, για να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό». Πρέπει να προσέχουμε, σε κάθε περίπτωση. Είτε 0 κρούσματα έχουμε είτε 1 είτε 101…»…

Δημιουργείται (διαμορφώνεται εντός του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου) χώρος εις τον οποίο θα μεταφέρονται οι ασθενείς που διεγνώσθησαν θετικοί στον covid-19 και οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας. Και θα μεταφέρονται εκεί για το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την διακομιδή τους σε «νοσοκομείο αναφοράς». Περίπου πέντε (5) θα είναι οι κλίνες εντός του εν λόγω θαλάμου.

Η δημιουργία του περί ου ο λόγος (διευρυμένου) χώρου (δύο θάλαμοι νοσηλείας μαζί και κάτω από την ίδια στέγη) κρίνεται απαραίτητη για δύο λόγους. Πρώτον, για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον ασθενή και δεύτερον, για την διασφάλιση της ασφάλειας ασθενών και νοσηλευτών. «Ασφάλεια για όλους θα πρέπει να υπάρχει», διατείνονται οι ειδικοί σε αυτές τις περιπτώσεις. Επιπροσθέτως, ας αναφερθεί ότι οι του Γ.Ν-Κέντρου Υγείας Νάξου σε συνεννόηση και με τις υποδείξεις και την στήριξη των αρμοδίων καθ’ ύλην υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας προσανατολίζονται στην δημιουργία (και λειτουργία) εντός του νοσοκομείου Θαλάμου Αρνητικής Πιέσεως. Και αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συμπληρώσεως και αναβαθμίσεως των δομών υγείας στο ημέτερο νοσοκομείο.

 

Ανακοινώσεις κάνει μόνο ο ΕΟΔΥ…

Αποκλειστικά και μόνο από τον Ε(θνικό) Ο(ργανισμό) Δ(ημόσιας) Υ(γείας) οι ανακοινώσεις για τα κρούσματα…

Διευκρινίζεται ότι (αποκλειστικά) αρμόδιος για την ανακοίνωση των κρουσμάτων Covid-19 είναι ο ΕΟΔΥ. Τούτο κατέστησε σαφές προ εβδομάδων ο Χρήστος Ροϊλός (ο οποίος με απόφαση απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, διορίστηκε Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου. Να σημειωθεί ότι προηγουμένως σχετική πρόταση υπεβλήθη στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για την εν λόγω νευραλγική θέση).

Να επαναλάβουμε ότι κορυφαία στελέχη του Υπουργείου Υγείας σε κάθε ευκαιρία σημειώνουν ότι «Κάθε πολίτης οφείλει να αναλαμβάνει την (λεγόμενη) ατομική του ευθύνη». Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι «Δεν πρέπει να περιμένουμε να ανακοινωθούν κρούσματα, για να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό»…  «Πρέπει να προσέχουμε σε κάθε περίπτωση. Είτε μηδέν κρούσματα έχουμε είτε ένα είτε εκατό ένα…». Και υπογραμμίζουν: «Ανακοινώσεις δεν νομιμοποιούνται να κάνουν οι διοικητές των κατά τόπους νοσοκομείων του ΕΣΥ. Καθ’ ύλην αρμόδιος για αυτό είναι μόνο ο ΕΟΔΥ».

 

Και 4ος ορθοπαιδικός… / Εγκρίθηκε η μετακίνηση Μέρτζελου.

Ο ορθοπαιδικός Σταυρός Μέρτζελος που από το Γ.Ν-Κέντρο Υγείας Νάξου προ ετών «μετακόμισε» στο (Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης “Η Ευαγγελίστρια”), επέστρεψε…

Εγκρίθηκε η 3μηνη μετακίνηση του κ. Μέρτζελου στο Γ.Ν-Κέντρο Υγείας Νάξου, προ ημερών. Κατόπιν τούτου, εφεξής τέσσερεις θα είναι οι ορθοπαιδικοί του ημετέρου νοσοκομείου. Οι κ. Ραπτάκης, Πρωτοπαπαδάκης και Σπηλιόπουλος.

Εγκρίθηκε επίσης η τρίμηνη μετακίνηση μιας νοσηλεύτριας, ενώ στο ήδη υπάρχον έμψυχο διοικητικό δυναμικό του Γ.Ν-Κέντρου Υγείας Νάξου εντάχθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μία (1) επικουρική με αρμοδιότητα σε θέματα οικονομικού χαρακτήρα, ΠΕ διοικητική υπάλληλος.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο