7 + 1 λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσελκύσεις οικογένειες στο κατάλυμα σου…

7 + 1 λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσελκύσεις οικογένειες στο κατάλυμα σου…

Ο οικογενειακός τουρισμός έχει αυξηθεί σημαντικά. Την τελευταία πενταετία, οι αναζητήσεις στη Google για οικογενειακές διακοπές έχουν τριπλασιαστεί. Οι νέες οικογένειες μετακινούνται περισσότερο από ποτέ. Οι γονείς αναζητούν ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά τους και επιθυμούν να βιώσουν αξέχαστες εμπειρίες. Γιατί να θέλει όμως μια επιχείρηση να προσελκύσει περισσότερες οικογένειες στο κατάλυμά της;

Η Ιωάννα Σεραφειμίδου Family Friendly Expert & Small Business Mentor που τα τελευταία 5 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και mentoring σε μικρές επιχειρήσεις από το χώρο του Τουρισμού, της Ψυχαγωγίας και της Εκπαίδευσης, με σκοπό να τις καθοδηγήσει να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να ενισχύσουν την Kid & Family Friendly εικόνα τους, ώστε να προσελκύσουν ένα μεγάλο και ιδιαίτερο κοινό εγραψε ένα ενδιαφέρον στο epixeiro.gr

Ολοι όσοι επενδύετε στον οικογενεακό τουρισμό μπορείτε να ακολουθήσετε ευλαβικά τους 7 + 1 λόγους για τους οποίους θα θέλετε να ενδυναμώσετε άμεσα τη family friendly κουλτούρα της επιχείρησής σας.

Οι οικογένειες:

  1. Προσφέρουν στην επιχείρησή σου μεγαλύτερη πληρότητα. Με τα ίδια έξοδα προώθησης προσελκύεις περισσότερα άτομα, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει περισσότερες γεμάτες κλίνες και άρα περισσότερα έσοδα.
  2. Καταναλώνουν και άλλες υπηρεσίες και προϊόντα στο κατάλυμά σου. Οι γονείς θέλουν να προσφέρουν τις πιο αξέχαστες εμπειρίες στα παιδιά τους αλλά και να ικανοποιήσουν τα πιο ιδιαίτερα γούστα τους! Αυτό σημαίνει ότι θα πάρουν ένα επιπλέον παγωτό από το pool bar ή κάποιο παιχνίδι και αξεσουάρ από το μικρό shop που μπορεί να διαθέτεις στο κατάλυμά σου.
  3. Διαμένουν μεγαλύτερο διάστημα στο κατάλυμά, καθώς οι μετακινήσεις μιας οικογένειας είναι πιο απαιτητικές και έτσι δεν επιθυμούν συχνές αλλαγές στη διαμονή τους. Αυτό για μια τουριστική επιχείρηση σημαίνει λιγότερη γραφειοκρατία και σίγουρα μείωση των εξόδων καθαριότητας, marketing κλπ.
  4. Συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Δεν είναι λίγες οι φορές που γονείς (ιδιαίτερα με μικρά μωρά) επιλέγουν για τις διακοπές τους μήνες όπως ο Μάιος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος, καθώς ο ήλιος είναι πιο ήπιος, οι τιμές πιο οικονομικές και οι παραλίες όχι τόσο πολύβουες. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;
  5. Είναι οι πιο πιστοί πελάτες. Κυρίως τα παιδιά. Αν μείνουν ικανοποιημένα θα θέλουν να έρχονται ξανά και ξανά. Και φυσικά, επειδή χαρούμενα παιδιά = χαρούμενοι γονείς, σίγουρα οι γονείς δεν θα το σκεφτούν δεύτερη φορά, είναι σίγουρο πως θα θέλουν να κάνουν άμεσα την κράτησή τους και για την επόμενη χρονιά. Και όχι μόνο αυτό! Οι γονείς είναι συνήθως η κατηγορία «από στόμα σε στόμα» πελάτες! Μοιράζονται τις εμπειρίες τους και παρακινούν και άλλους γονείς να ακολουθήσουν τις εμπεριστατωμένες συμβουλές τους.
  6. Αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες σου και το προϊόν σου γενικότερα. Προσπαθώντας να ικανοποιήσεις μια οικογένεια και κυρίως τα μικρά παιδιά, είναι σίγουρο πως θα έχεις πετύχει να αναβαθμίσεις τη συνολική εικόνα της επιχείρησής σου και άρα όλοι οι επισκέπτες σου θα μένουν ικανοποιημένοι. Ποιος δεν χάρηκε με ένα ποιοτικό, βαμβακερό σεντόνι ή λίγες έξτρα βάφλες για πρωινό;
  7. Φέρνουν περισσότερη χαρά. Τα γέλια των παιδιών και το ατελείωτο παιχνίδι τους μπορεί να φέρνει κάποιες φορές αναστάτωση, αλλά σίγουρα η χαρά που αποτυπώνεται στις καρδιές των ανθρώπων, όταν περιτριγυρίζονται από παιδιά, είναι πιο έντονη και έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Έχεις μια ευκαιρία να κρατήσεις πολύ γέλιο στις χειμερινές σου αποσκευές!
  8. Δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στην επιχείρησή σου. Οι οικογένειες, περισσότερο από οποιονδήποτε, αναζητούν τρόπους να βιώσουν νέες εμπειρίες. Αν η επιχείρησή σου καταφέρει να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη (προσφέροντας για παράδειγμα μια πεζοπορία στο βουνό, μια βαρκάδα με ηλιοβασίλεμα, τη συμμετοχή στην παρασκευή ενός τοπικού εδέσματος), όχι μόνο θα καταφέρει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της, αλλά και να δημιουργήσει μια αξέχαστη εμπειρία για τους πελάτες της. Αυτό θα δημιουργήσει δωρεάν διαφήμιση, μέσω φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και «από στόμα σε στόμα» πιστούς πελάτες.

Η Ελλάδα top προορισμός για τους ταξιδιώτες

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους top προορισμούς που επιλέγουν οι ξένοι ταξιδιώτες για τις οικογενειακές τους διακοπές. Προσφέρει ήλιο, καταλύματα διαφόρων κατηγοριών, ασφάλεια, φιλοξενία, όμορφες και ρηχές θάλασσες, ανθρώπους που αγαπούν τα παιδιά και τις οικογένειες.

Για τους ίδιους λόγους την επιλέγουν και οι Έλληνες ταξιδιώτες.

Θέλεις να προσελκύσεις στο κατάλυμά σου αυτές τις οικογένειες, που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, αναβαθμίζοντας, χωρίς πολλά έξοδα, τις υπηρεσίες σου;

Έχεις σήμερα μια ευκαιρία να διαφοροποιηθείς και να σταθείς δυναμικά εκεί έξω. Μπορείς να κάνεις μικρά βήματα ώστε να ενδυναμώσεις τη family friendly εικόνα της επιχείρησής σου και να προσελκύσεις οικογένειες στο κατάλυμά σου.

Τώρα γνωρίζεις τους λόγους για τους οποίους έχει σημασία να το προσπαθήσεις.

 

 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο