Σαν σήμερα στη Νάξο... στις 22 Αυγούστου

Σαν σήμερα στη Νάξο… στις 22 Αυγούστου

22/8/2005

Για να κατασκευαστεί νέο αεροδρόμιο στη Νάξο θέλει δουλειά πολύ. Αυτό είναι το συμπέρασμα από νεώτερο έγγραφο του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Σταμάτη προς το Δήμο Νάξου. Απαντώντας ο κ. Σταμάτης στην επιστολή που έστειλε ο Δήμος, έπειτα από προτροπή του κ. Γιάννη Μαργαρίτη με βάση ένα προηγούμενο έγγραφο της ΥΠΑ προς το Νομάρχη.

Στο έγγραφο δεν δίνεται κάποιο ιδιαίτερο «φως» αφού καμία είδηση δεν υπάρχει ενώ επιβεβαιώνεται η καθοριστική εμπλοκή της Αρχαιολογίας στην μεγάλη καθυστέρηση αφού από το 1997 πηγαινοέρχεται ο φάκελος μεταξύ ΥΠΑ, ΥΠΕΧΩΔΕ και Αρχαιολογίας και μέχρι σημερα δεν έγινε κάτι το θεαματικό. Από το 2001 η Αρχαιολογία ψάχνει αλλά …δεν έχει αρκετά λεφτά για να ολοκληρώσει την ανασκαφή. Και ενώ η ΥΠΑ ερωτά τι συμβαίνει και δεν ολοκληρώνεται η ανασκαφή, καμία απάντηση δεν παίρνει από την αρχαιολογία. Και ενώ η ΥΠΑ ζητά τις τελικές εγκρίσεις των Εφοριών των Κλασικών αλλά και των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η οποία ομώς από το 1997 εξέφρασε την διαφωνία της στην κατασκευή, στην συγκεκριμένη θέση. Στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει το Αρχαιολογικό Συμβούλιο, να πάρει απόφαση ο Υπουργός Πολιτισμού. Αν γίνουν όλα αυτά θα υποβληθεί εκ νέου Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο ΥΠΕΧΩΔΕ και όταν η ΥΠΑ κρίνει ότι η αεροπορική κίνηση είναι επιτακτική για να γίνει το νέο αεροδρόμιο, θα κοιτάξει το ταμείο της  και αν της … περισσεύουν 36,7 εκατομμύρια ευρώ, θα κατασκευάσθεί το νέο αεροδρόμιο Νάξου. Πάντως σπεύδει να διεκρινήσει ότι δεν διαθέτει χρήματα η ΥΠΑ για αρχαιολογικές έρευνες

 

22/8/2010

Μετά και τις αποκαλύψεις του μέλους του Πολιτιστικού του Δήμου Νάξου Γιάννη Δρυμαλίτη, το κεφάλαιο που ακούει στο όνομα Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νάξου, πρέπει να το πάρει στα χέρια του ο δήμαρχος κ. Μαράκης.

Είναι πολλά τα ερωτήματα που βγαίνουν από τις τελευταίες εξελίξεις. Και χρήζουν άμεσης και σαφούς απάντησης από τον δήμαρχο Νάξου αλλά και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, καθώς επίσης και από κάθε άλλο ο οποίος εμπλέκεται στις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές καταγράφονται και αναλύονται από τον κ. Γιάννη Δρυμαλίτη. (ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ)

 

22/8/2015

Πάμε και πάλι σε λιγότερο από ένα χρόνο για εκλογές…

Την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας, αξιώνοντας τη δρομολόγηση των διαδικασιών για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο να προχωρήσει στον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης. «Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης» κατέληξε χαρακτηριστικά. Οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Και στις Κυκλάδες ενώ σφύζουν από τουρισμό το προεκλογικό κλίμα επικρατεί… Είναι βλέπετε και τα περίφημα «καπιταλ κοντρολ»… Στη Νάξο θα δοθεί η μεγάλη μάχη των Κυκλάδων… Οχι στη ΝΔ αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο