Βασίλης Γιακουμής: Ο 12χρονος βοσκός από τη Νάξο είναι και αριστούχος μαθητής

Βασίλης Γιακουμής: Ο 12χρονος βοσκός από τη Νάξο είναι και αριστούχος μαθητής

Υπόδειγμα μαθητή και γιου είναι ένας 12χρονος από τη Νάξο, αφού όχι μόνο αριστεύει στο γυμνάσιο αλλά βοηθά και στις οικογενειακές δουλειές. Η οικογένεια του Βασίλη Γιακουμή ασχολείται εδώ και χρόνια με την κτηνοτροφία και ο 12χρονος ξυπνάει κάθε πρωί στις 5 για να βοηθήσει με το κοπάδι των γονιών του κάνοντας όλες τις δουλειές στο μαντρί, όπως είναι το άρμεγμα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με θέα», ο 12χρονος τόνισε πως καμία δουλειά δεν τον δυσκολεύει. Ο Βασίλης από την Απείρανθο της Νάξου είναι μαθητής της Α’ Γυμνασίου, όμως δεν ξέρει ακόμα τι δουλειά θέλει να κάνει στο μέλλον.

Είναι καθημερινά το πρώτο μέλος της οικογένειας που ετοιμάζεται για τη δουλειά στο μαντρί. Ο 12χρονος ξυπνάει πριν ακόμα ξημερώσει και ετοιμάζεται. Πηγαίνει αρχικά στη στάνη ώστε τα πράγματα να μπουν σε μια σειρά και στη συνέχεια στο σχολείο.

Ο 12χρονος αριστεύει στα μαθήματα και οι αξιοθαύμαστες επιδόσεις του σχολιάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν μόνο καλά λόγια να πουν στους γονείς του.

O Βασίλης Γιακουμής αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για τα νέα παιδιά, καθώς όχι μόνο είναι αριστούχος μαθητής στο σχολείο του, αλλά καταφέρνει να βοηθάει και τους γονείς του.

Πηγή: glomex

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο