Ο Σεφ Γιάννης Γαβαλάς:  "Αν το σκεφτόμουν μόνο επιχειρηματικά, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να κάνω εστιατόριο στην Ηρακλειά... Άκουσα περισσότερο την καρδιά μου"

Ο Σεφ Γιάννης Γαβαλάς: “Αν το σκεφτόμουν μόνο επιχειρηματικά, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να κάνω εστιατόριο στην Ηρακλειά… Άκουσα περισσότερο την καρδιά μου”

Ο Γιάννης Γαβαλάς είναι ο σεφ που χρόνια τώρα έχει γίνει γνωστός στην Αθήνα και στη Μύκονο για την ικανότητά του να μαγειρεύει με μοναδικό τρόπο συνταγές με άρωμα νησιώτικο, συνταγές που φανερώνουν τη γοητεία που του ασκούν τα κυκλαδίτικα προϊόντα. Η καταγωγή του από την Ηρακλειά και η παθολογική αγάπη για τον τόπο του τον οδήγησαν να υλοποιήσει το όνειρό του, να αγνοήσει πολλές μεγάλες κουζίνες που ζητούσαν επιτακτικά τη συνεργασία του και να ανοίξει το δικό του εστιατόριο στον τόπο που τον γέννησε. Και μάλιστα όχι μόνο αυτό. Αλλά και προτίμησε να βάλει στην κουζίνα του τοπικά προϊόντα από σχεδόν όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Πως τα καταφέρνει και ποιο είναι το τίμημα αυτής της επιλογής μας το εμπιστεύεται σε μια συζήτηση που κάναμε μαζί του…

Το εστιατόριο “Αρακλειά” ήδη έχει βάλει την Ηρακλειά στον χάρτη της Αγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας και φέρνει πολλούς λάτρεις του καλού φαγητού στο νησί με κάθε μέσο.

 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο