//

O βραβευμένος Νάξιος σεφ Στέλιος Κορρές σε μια συζήτηση περί Ναξιακής γαστρονομίας και όχι μόνο…

O βραβευμένος Νάξιος σεφ Στέλιος Κορρές σε μια συζήτηση περί Ναξιακής γαστρονομίας και όχι μόνο...

Περί γαστρονομίας ο λόγος και πάλι στην συνέντευξη της εβδομάδας καθώς ο Νάξιος σεφ Στέλιος Κορρές μιλά για τη Νάξο, τον πλούτο της και τον αντίκτυπο του στο τραπέζι αλλά και στην τέχνη της γαστρονομικής δημιουργίας.

Για την Ναξιακή κουζίνα μιλά, ως πρεσβευτή της χώρας στο εξωτερικό, καθώς και για το τουριστικό προφίλ της Νάξου με στόχευση στην γαστρονομία μιλά σε συνέντευξή του o σεφ Στέλιος Κορρές.

Αναφέρει ότι η Νάξος είναι ένα νησί που έχει πέντε ΠΟΠ προϊόντα. Είναι η φημισμένη γραβιέρα Νάξου, το αρσενικό τυρί, η πατάτα Νάξου και το κίτρο Νάξου. Είναι και ένα κίτρινο, γίδινο τυρί για το οποίο περιμένουμε την πιστοποίηση. Το λιγότερο που μπορεί να γίνει, επισημαίνει, είναι να προωθήσουμε τα προϊόντα όσο καλύτερα μπορούμε μέσα από οργανωμένες εκθέσεις.  Μιλά για την βοήθειας τόσο του δήμου Νάξου, της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου που κάνει ένα φοβερό έργο που διαφημίζει τη γαστρονομία του νησιού παγκοσμίως και είναι ένα μεγάλο ατού αυτό για εμάς και γυσικά την Περιφέρια.
Επισημαίνει ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού της Νάξου ασχολείται με τη γεωργία και κτηνοτροφία. Και αφού έχει το νησί έχει μπει δυναμικά στον τουρισμό, αλλά αυτό το ποσοστό είναι μεγάλο και διατηρείται σε αυτό το επίπεδο.
Επίσης μιλάει για την τοπική διάσταση στο κέτερινγκ καθώς η Νάξος τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει και τον γαμήλιο τουρισμό και όπως επισημαίνει “Εμείς παίρνουμε όλα αυτά τα παραδοσιακά προϊόντα και τους δίνουμε ένα πιο εξεζητημένο στυλ»
Μετάβαση στο περιεχόμενο