Έφυγε από τη ζωή η μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης Νίκος Στεφ. Μαστρογιαννόπουλος

Έφυγε από τη ζωή η μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης Νίκος Στεφ. Μαστρογιαννόπουλος

Έφυγε από τη ζωή, χθες το απόγευμα, ο γνωστός λαϊκός καλλιτέχνης της Νάξου, με καταγωγή από την Κόρωνο, Νίκος Στεφ. Μαστρογιαννόπουλος.

Αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό μεγάλα προβλήματα υγείας και έφυγε, πλήρης ημερών, σε ηλικία 89 ετών, στην αγκαλιά της οικογένειάς του.

Γνωστός λαουτιέρης, συντρόφεψε γενιές και γενιές Ναξιωτών, Παριανών, Μυκονιατών αλλά και άλλων Κυκλαδιτών στα γλέντια, τις γιορτές, τα πανηγύρια και τους γάμους στα νησιά.

Στο πλάι του η επι χρόνια σύντροφός του στη ζωή και στο τραγούδι, η ιέρεια του νησιώτικου τραγουδιού Κούλα Μελισσουργου με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τον Κώστα, τον Άγγελο και τη Μαριάντζελλα. Ο Άγγελος σήμερα είναι γνωστός λαουτιέρης και τραγουδιστής, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του.

Ο Νικος Στεφ. Μαστρογιαννόπουλος από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον Στέφανο ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του Αριάδνειου Ωδείου στην Νάξο και την Αθήνα και την Ιωάννα, καθηγήτρια μουσικής η οποία δυστυχώς χάθηκε πολύ νέα.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνου, τα χρήματα να δοθούν υπέρ της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ. Ν. – Κ.Υ. Νάξου.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Θα θυμόμαστε πάντα τον Νικόλα γελαστό και αισιόδοξο αλλά και σαν ένα μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο