Η Νάξος λάμπει γαστρονομικά από δω ως το ....Σικάγο!!!

Η Νάξος λάμπει γαστρονομικά από δω ως το ….Σικάγο!!!

Ελληνικά εστιατόρια υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Από το Παρίσι, τη Ρώμη, μέχρι το Μπουένος Αϊρες, το Σαντιάγο της Χιλής, το Μοντεβιδέο, το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Τόκιο, την Σαγκάη και παντού…

Το ότι θα ανακαλύπταμε, ψάχνοντας στον χάρτη του Google και .,..Ναξιώτικο εστιατόριο και μάλιστα στο Σικάγο, πραγματικά μας εξέπληξε ευχάριστα…

Και όχι μόνο εκεί, αλλά και αλλού.

Λίγο δυτικότερα από το αεροδρόμο Ο’Χερ του Σικάγο στα προάστια της πόλης των ανέμων, και συγκεκριμένα στην Itasca πλήθος κόσμου, εραστών της γαστρονομίας στο Ιλινόι, δίνουν ραντεβού στο …νησί της Νάξου. Συγκεκριμένα υπάρχει το Naxos Island restaurant το οποίο φροντίζει να επικυρώνει και να ενισχύει τον μύθο όπου έχει αποκτήσει το νησί μας ότι “εδώ θα φας πολύ και ποιοτικά”.

Η Νάξος λάμπει γαστρονομικά από δω ως το ....Σικάγο!!!

Τα δυνατά του χαρτιά είναι το κρέας και οι πατάτες, (αλίμονο…)

Η Νάξος λάμπει γαστρονομικά από δω ως το ....Σικάγο!!!

Και αυτό το λέμε γιατί στις άπειρες κριτικές που υπάρχουν στο google είναι σχεδόν όλες αποθεωτικές. Και μάλιστα όχι μόνο από τους αμερικάνους αλλά και από τα πατριωτάκια μας.,..

Ας διαβάσουμε μια στα ελληνικά γραμμένη παρακαλώ:

“Από τους σπουδαιότερους Έλληνες του εξωτερικού που συνάντησα και ασπάστηκα μέχρι σήμερα … ο Louis/Hlias γεμάτος αγάπη Ελληνικότητα καί ειλικρίνεια .Μας φιλοξένησε σαν αδέλφια του…..!!! Ούτε το αντίτιμο του γεύματος δεν αποδέχτηκε… Ηλία είσαι ευπρόσδεκτος να ανταποδώσουμε με μεγαλοσύνη είτε στον Βόλο είτε στο Λουτράκι ή και στην Αθήνα … Σε περιμένουμε….Δεν θα σε ξεχάσω σε ευχαριστώ τα μάλα πάντα επιτυχίες στην καριέρα σου και επιτυχίες και στην κορούλα σου … ”

Κώστας Καπέλλος

Μια κριτκή της κ. Σάντρας Σισνεος στα αγγλικά. Μεταφράζουμε…

Αυτό το ελληνικό εστιατόριο είναι εκπληκτικό! Ήταν η πρώτη μας φορά εκεί και λυπάμαι που μας πήρε τόσο πολύ για να ανακαλύψουμε αυτό το στολίδι. Η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα μας πήγαν πίσω στην εποχή μας στο Tarpon Springs Florida, τόσο αυθεντικά και φρέσκα! Παραγγείλαμε τα combo kabobs, μεσογειακό κοτόπουλο και πατάτες. Το κρέας ήταν τρυφερό, γευστικό και τόσο νόστιμο. Κάθε μπουκιά της πατάτας είναι γεμάτη με τέλεια βότανα και γεύση. Το ψωμί ήταν ζεστό και φρέσκο, το βούτυρο μόλις λιώθηκε σε αυτό. Όταν εκφράσαμε την ικανοποίησή μας στον σερβιτόρο μας και ότι ήταν η πρώτη μας φορά αλλά σίγουρα όχι η τελευταία μας. Μας έφερε ένα επιδόρπιο στο σπίτι που δεν ήταν έκπληξη το ίδιο νόστιμο! Υπέροχη ατμόσφαιρα, εξαιρετική φιλική γρήγορη εξυπηρέτηση και το καλύτερο ελληνικό φαγητό! Μην περιμένετε όσο κάναμε για να ανακαλύψετε αυτό το μέρος!

Αλλά και μιας κατοίκου του Σικάγο, της Μισελ Φος…

“10 αστέρια παρακαλώ! Ευχαριστούμε το Naxos Greek Restaurant για την κατασκευή της τοποθεσίας σας στην Itasca! Οι μέρες της λαχτάρας για αληθινό αυθεντικό ελληνικό φαγητό και ο πόνος της οδήγησης 30+ μιλίων στην ελληνική πόλη στο Σικάγο τελείωσαν επιτέλους για εμάς!! Η τοποθεσία διαθέτει άφθονο χώρο στάθμευσης και βρίσκεται σε ένα εμπορικό κέντρο στο Irving Park Rd. δίπλα στο Dunkin’ Donuts. Έχουν ωραία υπαίθρια και εσωτερικά καθίσματα. Το φαγητό είναι φρέσκο, ζεστό, φτιαγμένο επί τόπου και είναι εκπληκτικά νόστιμο! Δοκιμάσαμε 3 ορεκτικά, 5 ορεκτικά και 2 επιδόρπια. Όλα σερβίρονταν έγκαιρα και δεν υπήρχε καμία αναμονή παρόλο που ο χώρος ήταν γεμάτος! Όλα ήταν τόσο νόστιμα. Ό,τι και να παραγγείλετε θα είναι πολύ καλό εδώ! Ο σερβιτόρος μας ο Σπύρος ήταν άψογος όλο το δείπνο. Ήταν φιλικός, συνομιλητής και πραγματικά πρόσθεσε απόλαυση στο οικογενειακό μας δείπνο. Παρείχε εξαιρετική εξυπηρέτηση και σίγουρα θα ζητήσω να καθίσω στο τμήμα του όποτε πάω. Θα τον βαθμολογούσα με 100 αστέρια. Χωρίς υπερβολές – είναι ο καλύτερος στο να φτιάχνει τα πάντα στο τραπέζι σας γρήγορα, σωστά και με τάξη!!!

Και ένας έλληνας της διασποράς αναφέρει στα αγγλικά:

Όντας Έλληνας και γνωρίζοντας το φαγητό. Η Νάξος έχει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά φαγητά που είχα ποτέ. Η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετική και πολύ φιλική. Η ατμόσφαιρα είναι άνετη και χαλαρωτική.

Scott Lallas

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο