//

Η Σάσα Ντάριο, λέγεται …Πρωτονοταρίου και είναι Ναξιακής καταγωγής

Η Σάσα Ντάριο, λέγεται ...Πρωτονοταρίου και είναι Ναξιακής καταγωγής

Την γνωρίσαμε όλοι όσοι έζησαν την …ασπρόμαυρη ΕΡΤ αφού ήταν κριτής στο πρώτο τάλεντ σόου της Ελληνικής τηλεόρασης, το “Να η Ευκαιρία”. Η Σάσα Ντάριο που μας έκανε συντροφιά χρόνια ολόκληρα κρίνοντας τα νέα ταλέντα της χώρας μας… Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι δεν λέγεται Ντάριο, αλλά …Πρωτονοταρίου και όπως καταλάβατε έχει Ναξιακή καταγωγή, αν και, όπως εξομολογείται, δεν έχει έρθει ποτέ στη Νάξο…

Οπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο  bovary.gr:

Η Σάσα Ντάριο αγάπησε τον χορό με τρόπο σχεδόν αυτονόητο και του αφιερώθηκε. Η κορυφαία χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που έπαιξε επίσης στο θέατρο και τον κινηματογράφο, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη μίλησε για τη ζωή της.

«Γεννήθηκα στον Πειραιά. Η μαμά μου ήταν Μανιάτισσα και ο πατέρας μου από τη Νάξο, Πρωτονοτάριος. Στη Νάξο δεν έχω πάει ποτέ, στη Μάνη μια-δυο φορές. Ενας θείος, θυμάμαι, μας έφερνε από τη Μάνη τσαπέλες, σύκα δηλαδή -τ’ αγαπούσα πολύ.

Τα παιδικά χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, αλλά τα καταφέρναμε. Πέθανε ο μπαμπάς μου στον πόλεμο κι έμεινε η μαμά μόνη με τα παιδιά, πολλά παιδιά, επτά συνολικά -τρία από τον πρώτο της γάμο και τέσσερα από τον δεύτερο. Εγώ είμαι η μικρότερη. Η αδελφή μου η μεγάλη ήταν σαν μαμά μου. Μεγαλώσαμε όλοι μαζί, δεν μας ξεχώριζαν».

Μετάβαση στο περιεχόμενο