Καλοκαιρινά μπάνια: Οι λουόμενοι και οι παγίδες...

Καλοκαιρινά μπάνια: Οι λουόμενοι και οι παγίδες…

Οι καλοκαιρινές παγίδες και ο φόρος αίματος στις θάλασσές μας…

Αποτελεί αλήθεια αναμφισβήτητη: Οι καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά μας κρύβουν παγίδες. Πλην των πνιγμών παρατηρούνται τραυματισμοί και θάνατοι που προκαλούν διάφορα ταχύπλοα μέσα αναψυχής και (τα λεγόμενα) τζετ σκι.

Κάθε καλοκαίρι ο κατάλογος των ατυχημάτων και δυστυχημάτων στις θάλασσές μας είναι αιματοβαμμένος.

Τα ταχύπλοα μέσα αναψυχής και (τα λεγόμενα) τζετ σκι προσφέρουν απόλαυση σε μικρούς και μεγάλους και προσφέρονται για παιχνίδια ξεγνοιασιάς στους λουόμενους. Όμως, οι κίνδυνοι που εγκυμονούν αυτά τα παιχνίδια για υποψιασμένους και, κυρίως, τους ανυποψίαστους κολυμβητές, δεν είναι λίγοι.

Λίγο ώς πολύ όλοι μας έχουμε λαχταρήσει, βλέποντας σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που απολαμβάνουμε το θαλασσινό μπάνιο μας τα θαλάσσια μέσα αναψυχής να «οργώνουν» την θάλασσα.

Μάτια δεκατέσσερα πρέπει να έχουμε. Κι αν για τους μεγαλύτερους σε ηλικία το πρόβλημα σε έναν βαθμό είναι αντιμετωπίσιμο, για τους νεαρότερους είναι σωστή παγίδα.

Δεν είναι λίγοι οι (καταγεγραμμένοι) ακρωτηριασμοί κολυμβητών κάθε καλοκαίρι, παντού στην νησιωτική Ελλάδα. Γι’ αυτό, επαναλαμβάνουμε: Μάτια δεκατέσσερα!!!

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο