O Ναξιώτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

O Ναξιώτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ενας Ναξιώτης στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής και μία από τις υψηλότερες του κόσμου,

Ο Αντώνης Μαργαρίτης, ορειβάτης και αθλητής, πριν λίγες μέρες έφυγε από το νησί του για να πάει στην Τανζανία. Εκεί, αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση, για έναν ερασιτέχνη ορειβάτη, και να πατήσει την κορυφή του ιερού βουνού  της Αφρικής.

Πριν λίγες μέρες κατέκτησε και τον Μύτικα, την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, τον Όλυμπο.

Όπως περήφανα αναφέρει στο instagram, μαζί με βίντεο και φωτογραφίες από το γιγαντιαία προσπάθειά του:

“Η ψηλότερη κορυφή της Αφρικής. 6 ημέρες συνολική απόσταση πεζοπορίας 118 χλμ
Η νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Ήταν μια νύχτα υπερεκτίμησης: η τελευταία μέρα πριν την κορυφή στο Kibo Hut στα 4.700 μέτρα ήταν απίστευτα απαιτητική. Το σώμα μου δεν είχε εγκλιματιστεί σε αυτό το υψόμετρο, με αποτέλεσμα να έχω πονοκέφαλο, ζάλη, εμετό, πυρετό και διάρροια, αφήνοντας χωρίς ύπνο.
Η αποστολή στην κορυφή ξεκίνησε την ίδια μέρα το απόγευμα μέσα σε τεράστια δυσκολία και πίεση στον εαυτό μου. Οι πρώτες 2 ώρες της αναρρίχησης ήταν απίστευτα δύσκολες, με αμείλικτους εμετούς και το σώμα μου να δείχνει ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Ωστόσο, τροφοδοτημένος από θάρρος, θέληση και πίστη στο όνειρό μου, επέμεινα. Για τις επόμενες 5 ώρες, βρήκε στο Gilman’s Point στα 5.680 μέτρα, όπου ξεκίνησε η τρομερή ζάλη, και η κλίση για λιποθυμία, με το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα μου στο 73% και την εξάντληση στο αποκορύφωμά της.
Μόλις μία ώρα απομένει για να φτάσω στην κορυφή του βουνού, ζήτησα από τον αρχηγό των οδηγών μου οξυγόνο. Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για να νιώσω καλύτερα, αλλά ήταν αντίθετο με τους κανόνες του βουνού να συνεχίσω μετά. Πρέπει να γυρίσω πίσω. Εκείνη τη στιγμή, αντιμέτωπη με την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου, ακολούθησε μια μνημειώδης σύγκρουση ανάμεσα στο σώμα και το μυαλό μου. Παρά την έκκληση του σώματος να υποχωρήσω, το μυαλό μου, τροφοδοτημένο από την πίστη στον στόχο και το όνειρο, και το απόλυτο πείσμα μου, με ώθησαν να συνεχίσω προς το υψηλότερο σημείο της Αφρικανικής Ηπείρου στα 5.850 μέτρα.
Με συγκίνηση και απίστευτη αίσθηση χαράς, ύψωσα την ελληνική σημαία με απέραντη υπερηφάνεια. Μια μοναδική εμπειρία ζωής όπου ξεπέρασα τα όρια μου και τα ξεπέρασα, αφήνοντάς με να νιώθω απίστευτα περήφανος. Στον δρόμο της επιστροφής, το σώμα μου κατέρρευσε, το επίπεδο οξυγόνου μου έπεσε στο 63%, και ακολούθησε σοβαρή ζάλη, απαιτώντας από τον επικεφαλής της αποστολής να χορηγήσει οξυγόνο για περίπου 20 λεπτά ως προφύλαξη. Μετά από αυτό, όλα κύλησαν ομαλά, και έγινε η ώρα. Η ημέρα κορυφής ήταν 12 ώρες έντονης πρόκλησης και απόλυτου θριάμβου. Κιλιμάντζαρο, μου έμαθες ότι η σύνοδος κορυφής είναι μόνο η αρχή για το τι είμαι ικανός. Σας ευχαριστώ που μου δείξατε τη δύναμη της επιμονής και την ομορφιά του να ξεπερνά τα όρια μου.”

Θερμά συγχαρητήρια στον Αντώνη Μαργαρίτη για το θάρρος και το περίσσεμα της ναξιώτικης ψυχής του.

Ο Αντώνης είναι επιχειρηματίας, ξενοδόχος ο οποίος έχει το George Studios, στον Αγιο Γεώργιο.

O Ναξιώτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Τον περιμένουμε να του σφίξουμε το χέρι από κοντά…

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο