Προεκλογικός πυρετός: Ομιλίες, επισκέψεις, φεϊγ βολάν, tik tok και ...σοκολατάκια!

Προεκλογικός πυρετός: Ομιλίες, επισκέψεις, φεϊγ βολάν, tik tok και …σοκολατάκια!

Δύο εβδομάδες πριν την διπλή κάλπη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και άρχισε να ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός, αφού κοινή διαπίστωση είναι ότι από την ώρα της ανακοίνωσης των υποψηφίων μέχρι και το τελευταίο Σαββατοκύριακο κινδύνευε το προεκλογικό κλίμα να πάθει …υποθερμία.

Ηδη ο Δημήτρης Λιανός παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο δημοτικό θέατρο σήμερα (Κυριακή 24/9) το πρωί.

Ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου έδωσε ένταση στον προεκλογικό του αγώνα του συνδυασμού του ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ από την Παρασκευή 22/9. Επικεφαλής πολυμελούς ομάδας υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων έκανε μεγάλη βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας Νάξου ενημερώνοντας τους δημότες για το πρόγραμμα της Χώρας.

Πάντως και οι δύο διεκδικητές έχουν ήδη ανοίξει τα εκλογικά τους κέντρα τα οποία είναι σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο, δίνοντας για πρώτη φορά ένα διαφορετικό τόνο…

Ο Δημήτρης Λιανός εγκαταστάθηκε στο κλασικό του χώρο, στην πρώην Εθνική Τράπεζα στο κέντρο της παραλίας ενώ ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου εγκαταστάθηκε λίγα μέτρα πιο ανατολικά, δίπλα στην Eurobank.

Εκεί όποιος τα επισκεφθεί θα βρει φειγ βολάν και προγράμματα που μπορεί να τα διαβάσει. Τα φειγ βολάν με φάτσες υποψηφίων τα συναντάς παντού. Από τα εν λόγω εκλογικά κέντρα μέχρι στα γραμματοκιβώτια, στους δρόμους ακόμα και στα ταμεία των σούπερ μάρκετ…

Εν τω μεταξύ ο αγώνας των υποψηφίων στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλά κρατεί…

Μέχρι στιγμής αυτή η προσπάθεια που όλοι θέλουν να μεταφραστεί σε ψήφους και σταυρούς, το μόνο μετρήσιμο είναι τα …likes. Αυτά δίνουν τον τόνο…

Οι ευχές και τα likes δίνουν και παίρνουν. Αλλωστε λίγο πριν τις εκλογές οι αμφίδρομες υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν…

Το Facebook πήρε φωτιά και από κοντά το instagram, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δοκίμασαν το νέο και πολύ επισκέψιμο tik tok για να διαφημίσουν την υποψηφιότητά τους.

Ο Μητσοτάκης το καλοκαίρι και ο Κασσελάκης αυτές τις μέρες δείχνουν τον δρόμο…

Στις περιφερειακές εκλογές το κλίμα παραμένει υποτονικό και συνήθως κάποιοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ακολουθούν το …καραβάνι των δημοτικών συμβούλων.

Οι περιφερειακές εκλογές άλλωστε δεν έχουν το …αλατοπίπερο των δημοτικών καθώς οι υποψήφιοι δεν μπορούν να υποσχεθούν και πολλά… Ούτε σε πολιτικό επίπεδο, ούτε τοπικό. Αυτό το άνοστο κλίμα προσπάθησε υποψήφια να το …γλυκάνει, προφέροντας σοκολατάκια σε πολίτες παρακαλώντας να την ψηφίσουν…

Ας μην ξεχνάμε ότι για φέτος, όπως δείχνουν όλα τα έχουμε εκλογές μιας Κυριακής, τουλάχιστον στις δημοτικές εκλογές, για πρώτη φορά (αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος) στην σύγχρονη ιστορία του νησιού.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο