////

Παρά τον κορωνοϊο… «Έπιασε ταβάνι στα νησιά μας ο τουρισμός» σε μια καταστροφική χρονιά, παγκοσμίως…

Παρά τον κορωνοϊο… «Έπιασε ταβάνι στα νησιά μας ο τουρισμός» σε μια καταστροφική χρονιά, παγκοσμίως…

Μπορεί να κάνουμε τα παράπονά μας για την αναιμική κίνηση αλλά τουλάχιστον στη Νάξο «πάμε καλά» λένε άνθρωποι του τουρισμού, πάντα σε σχέση με άλλα νησιά. Και όχι μόνο στο νησι μας…

Όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί, το Νότιο Αιγαίο έπιασε ταβάνι όσον αφορά την τουριστική κίνηση πολύ γρήγορα.

«Αυτό που παγκοσμίως φαίνεται ως ταβάνι σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό, όπως τον ξέραμε πριν την κρίση, εμείς το πιάσαμε πάρα πολύ γρήγορα. Και ίσως είμαστε και οι πρώτοι στον κόσμο που πιάσαμε αυτό το ταβάνι, όπως ορίστηκε πριν από κάποιους μήνες διεθνώς. Με τον πρωθυπουργό είχαμε πολλές συζητήσεις για όλα τα θέματα. Είναι γνώστης των ζητημάτων που μας απασχολούν. Συνεχίζουμε τη μάχη. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε το επόμενο διάστημα που είναι κρίσιμο με την ίδια αγάπη προσήλωση και ταπεινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν πρόσφατα με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου Αντώνη Καμπουράκη, μετά το πέρας των διαδοχικών συσκέψεων υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τους τοπικούς φορείς.

«Εϊναι πρωτοφανές να υπάρχει τουριστική δραστηριότητα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού», επασήμανε ο Περιφερειάρχης αλλά συμπλήρωσε «με σχέδιο και με συντονισμένες προσπάθειες το εγχείρημα αυτό στέφθηκε με επιτυχία, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων Covid παραμένει χαμηλός και οι επισκέπτες, που έχουν επιλέξει τα νησιά του Ν. Αιγαίου είναι ευχαριστημένοι από την τουριστική εμπειρία και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.»

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι εισέπραξε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί σε τοπικό επίπεδο για την προβολή και προώθηση του τουρισμού και την εκπροσώπηση του προορισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα πανελληνίως, το οποίο φέρνει άριστα αποτελέσματα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο