Θεατρική εβδομάδα: Η Δημοτική Αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οφείλει να αναγνωρίσει αλλά και να εμψυχώσει, ποικιλοτρόπως, της εκδηλώσεις-δημουργίες όλων των τοπικών θεατρικών ομάδων

Θεατρική εβδομάδα: Η Δημοτική Αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οφείλει να αναγνωρίσει αλλά και να εμψυχώσει, ποικιλοτρόπως, της εκδηλώσεις-δημιουργίες όλων των τοπικών θεατρικών ομάδων

Με το γνωστό άσμα ‘’μενεξέδες και ζουμπούλια και θαλασσινά πουλιά…. ύβαλα, ύβαλα ω, πάμε γιαλό-γιαλό, ύβαλα, ύβαλα ω, πόσο σε αγαπώ….’’ έκλεισε το θεατρικό πρόγραμμα της σχολής θεάτρου ‘’Παρά Θίν’Αλός’’ του Χρήστου Ζέλα.

Η σχολή γιόρτασε τα 10 χρόνια δημιουργίας της στη Νάξο.

Παρ’όλες τις αντίξοες συνθήκες , εξ αιτίας του  COVID-19 , η σχολή, με τους μαθητές-ηθοποιούς, τον δάσκαλο-σκηνοθέτη, τους τεχνικούς και άλλους συντελεστές, έδωσε πραγματικό αγώνα για να επιτύχει αυτό που, εξ αρχής, φαινόταν αδιανόητο: να παρουσιάσουν 4 παραγωγές :

  • ‘’Οι ηλίθιοι’’ του Νιλ Σάιμον
  • ‘’Με τα παραμύθια του Γκριμ’’ της Φίλια Δενδρινού
  • ‘’Η αληθηνή σου ιστορία’’ της Χρύσα Σπηλιώτη
  • ‘’Λωξάντρα’’ της Μαρία Ιορδανίδου

Η Νάξος και οι πολίτες της έχουν να επιδείξουν θεατρικό πολιτισμό.

Η Δημοτική Αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οφείλει να αναγνωρίσει αλλά και να εμψυχώσει, ποικιλοτρόπως, της εκδηλώσεις-δημιουργίες όλων των τοπικών θεατρικών ομάδων. Το οφείλει στην ιστορία της, στις παρούσες γενιές, στο μέλλον της.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’όλους αυτούς που με το μεράκι τους μας προσφέρουν τόσο πολλά !

Ιανός ο Νάξιος

Σεπτέμβριος 2020

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο