Κέα - Ε.Βελισσαροπούλου (δήμαρχος): "Να προστατεύσουμε την υγεία μας και τους γύρω μας."

Κέα – Ε.Βελισσαροπούλου (δήμαρχος): “Να προστατεύσουμε την υγεία μας και τους γύρω μας.”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Κέας που κάνει αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον εντοπισμό μολύνσεων/ κρουσμάτων στο νησί. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της δημάρχου Ειρήνης Βελισσαροπούλου, έχει ως ακολούθως:

“Σήμερα ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Κέα. Από τα 250 περίπου άτομα που εξετάστηκαν στην Ιουλίδα 7 βρέθηκαν θετικά.

Η Δήμαρχος, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου, καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού μέσα από τη συμπεριφορά μας και την ατομική μας ευθύνη να προστατεύσουμε την υγεία μας και τους γύρω μας.”

Στο σημείο αυτό παραθέτουμε την από 8/4/2020 ανακοίνωση της κας Βελισσαροπούλου, η οποία εξακολουθεί να αναταποκρίνεται σε μεγάλαο βαθμό στις τελευταίες υγειονομικές εξελίξεις στο νησί της Κέας:

Κέα - Ε.Βελισσαροπούλου (δήμαρχος): "Να προστατεύσουμε την υγεία μας και τους γύρω μας."

Το πρόβλημα της πανδημίας βρίσκει τα μικρά νησιά ανοχύρωτα

“Το πρόβλημα της πανδημίας δυστυχώς βρίσκει τα μικρά νησιά  ανοχύρωτα.Όσον αφορά στο νησί μου, την Κέα, έχουμε σημαντικές  ελλείψεις προσωπικού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό μας Ιατρείο. Στο  προηγούμενο 8μηνο αιτηθήκαμε πάμπολλες φορές την επαρκή στελέχωση του Ιατρείου, το οποίο λειτουργεί με δύο θέσεις ιατρών λιγότερες.

Ο Δήμος μας στέκεται στο πλευρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου,  παρέχοντας ό,τι ζητηθεί.

Κατασκευάζεται πρόχειρος χώρος υποδοχής ασθενών, ώστε να αποσυμφορηθεί  ο κύριος χώρος του Ιατρείου, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα.

Σε στενή και καθημερινή επαφή με τους δημότες μας, μέσω του  προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, φροντίζουμε όλους τους συμπολίτες  μας που έχουν ανάγκη να προμηθευτούν φάρμακα / ψώνια ή χρειάζονται  νοσηλευτική φροντίδα, ενώ μέσω του “Κέντρου Κοινότητας” στηρίζουμε  ψυχολογικά και κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του νησιού. Σε συνεργασία  με το “ΕΠΑΨΥ”  ομάδα ψυχικής υγείας, παρακολουθούνται -έστω και  διαδικτυακά- ασθενείς, εφόσον δεν είναι δυνατόν να γίνει επίσκεψη των  ειδικών στην Κέα.

Έχουμε αιτηθεί την αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση. Στα καράβια πρέπει να επιτρέπεται η μεταφορά μόνον των μονίμων κατοίκων και από αυτούς μόνο όσων χρειάζονται να μεταφερθούν για λόγους υγείας. Ιδανικά, όσοι επιστρέφουν από την Αθήνα θα πρέπει να θέσουν τους εαυτούς τους σε περιορισμό για 14 μέρες.

Οι περιστάσεις της πανδημίας σε συνδυασμό με το πρόβλημα της δομής  υγείας δεν μας επιτρέπουν φέτος να φιλοξενήσουμε τους φίλους που θα  ήθελαν να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στην Τζιά. Οι φίλοι αυτοί πρέπει φέτος να σεβαστούν ότι κινδυνεύουν, τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και αυτοί οι ίδιοι.

Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να υπάρξει από το κράτος για τους  κτηνοτρόφους, οι οποίοι πλήττονται καίρια, εφόσον η κίνηση φέτος αναμένεται να είναι πεσμένη, καθώς επίσης και για τις μικρές
τουριστικές μονάδες.

Φέτος ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ προστατεύοντας εμάς, τους γονείς και τους οικείους  μας και ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.”

 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο