Μάρκος Καφούρος: "Είμαι στο μετερίζι, με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Κυκλάδες"

Μάρκος Καφούρος: “Είμαι στο μετερίζι, με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Κυκλάδες”

Ο εκ Σαντορίνης ορμώμενος, Μάρκος Καφούρος, γεωπόνος, είναι ένας εκ των υποψηφίων βουλευτών στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον νομό Κυκλάδων. Ο κ. Καφούρος μίλησε σήμερα στον ρ/φ σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και, μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά στα σημαντικότερα κοινά προβλήματα (όπως: ο τομέας Δημόσιας Υγείας, η Νησιωτικότητα, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και η διασύνδεση των νησιών κατά την χειμερινή περίοδο και όχι μόνο), που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες χειμώνα και καλοκαίρι… 

Μάρκος Καφούρος: "Είμαι στο μετερίζι, με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Κυκλάδες"

Ο Μάρκος Καφούρος γεννήθηκε στη Σαντορίνη. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και διετέλεσε Γεωπόνος στον Διεπαγγελματικό Σύνδεσμο Οίνων ΟΠΑΠ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Επαρχείου της Θήρας και στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, αρχικά ως Γεωπόνος και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και στη συνέχεια ως Πρόεδρός της από το 2007.

Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Από το 2016 είναι μέλος ΔΣ της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Μάρκος Καφούρος: "Είμαι στο μετερίζι, με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Κυκλάδες"

ΦΩΤΟ: SantoriniPress

Η γεωπονική επιστήμη σε συνδυασμό με τη μεγάλη του αγάπη για τον τόπο του και για τα μοναδικά προϊόντα που παράγει η ηφαιστειακή γη ώθησαν τον Μάρκο Καφούρο να αγωνιστεί με πάθος για την ανάδειξή τους. Για τούτο συμμετείχε ενεργά ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίων που προσέγγισαν επιστημονικά τα ζητήματα της τοπικής αγροτικής παραγωγής, στην επιστημονική ομάδα που ανέδειξε τη φάβα και τη μικρόκαρπη τομάτα της Σαντορίνης ως προϊόντα ΠΟΠ, αλλά και στα αγροτικά ερευνητικά προγράμματα για τη μελέτη και την ανάδειξη των θηραϊκών αγροτικών προϊόντων.

Ο Μάρκος Καφούρος αρθρογραφεί τακτικά σε πληθώρα έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων με θέμα κυρίως τη Σαντορίνη και τον πλούσιο αγροτικό της πλούτο, ενώ συμμετέχει σε συνέδρια και εκδηλώσεις αγροτικού περιεχομένου σε όλη την Ελλάδα. Η αμπελουργία και η μελισσοκομία γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο του.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο