///

Νάξος (:Δημοτικό Συμβούλιο): Οι Άγριες Μέλισσες ήσαν, χτες, … Υπάκουες Μέλισσες

Νάξος (:Δημοτικό Συμβούλιο): Οι Άγριες Μέλισσες ήσαν, χτες, ... Υπάκουες Μέλισσες

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (που για μια ακόμη φορά πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως) ήταν κατώτερη των προσδοκιών πολλών: δημοτικών συμβούλων όλων των δημοτικών παρατάξεων και των ολίγων που μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το 27μελές δ.σ. του πολυνησιακού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τις 7 μ.μ. έως τις 11 μ.μ., χρονική στιγμή κατά την οποία κάποια δευτεροκλασάτα και τριτοκλασάτα θέματα μοιραία μπήκαν στο τραπέζι της συζητήσεως και ψηφίστηκαν… (έτσι για να ολοκληρωθεί η τακτική εν λόγω συνεδρίαση).

Ποιος ήταν ο «πυροσβέστης»;

Θέμα ΦΟΣΔΑ δεν μπήκε, όπως προ ωρών, γράψαμε…

Ο τυφώνας “Νίκος Σέργης”, όπως προ ωρών γράψαμε, πέρασε (πέρασε;) και δεν ακούμπησε…

“Φρεσκάρισμα” των διοικητικών συμβουλίων  δύο Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου επιχειρήθηκε. Τελικώς όμως, μόνο το δ.σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχειρήσεως, επανασυγκροτήθηκε. Η αλλαγή που αναμενόταν στην “κεφαλή” του διοικητικού συμβουλίου της, δεν έγινε. Πρόεδρος, εδώ, παραμένει για ακόμη ένα δωδεκάμηνο, ο άλλοτε πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Νίκος Σέργης. “Αναίμακτη” η διαδικασία επανασυγκροτήσεως του δ.σ. του εν λόγω ΝΠΔΔ.

Για το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα χρειαστεί να επανέλθει το δημοτικό συμβούλιο, αφού χτες δεν βρέθηκε άκρη. Όλα “κόλλησαν” στην μία εκ των δύο θέσεων  τις οποίες εξ οφίτσιο καταλαμβάνουν ο εκάστοτε Λιμενάρχης Νάξου και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, αντίστοιχα.

Για τον Λιμενάρχη Νάξου, θέμα δεν μπήκε. Ο κ. Αποστολόπουλος, εκ του νόμου, θα είναι εκεί.

Για τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, έγινε πολύς λόγος. Εκεί, ήταν που μπήκε θέμα ερμηνείας των νόμου σε έναν βαθμό και θέμα διαδικαστικό, επίσης. Τούτο το δεύτερο, ήταν που μπέρδεψε περισσότερο από το πρώτο την όλη διαδικασία. Απαντήσεις σε αυτά και κάποια άλλα εξόχως σημαντικά ερωτήματα, ασφαλώς και καλούνται τώρα να δώσουν τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι χτες, νέο διοικητικό συμβούλιο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δεν μας … προέκυψε. Θα γίνει αυτό, εν ευθέτω χρόνω, και μέχρι τότε – αυτό είναι σίγουρο -, ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να βγει από το ταμείο του περί ου ο λόγος ΝΠΔΔ.

Η κοινή λογική, λέει, ότι στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εξ οφίτσιο έδρα δικαιωματικά καταλαμβάνει ο πρόεδρος της μεγαλύτερης δημοτικής κοινότητας του δήμου. Άλλωστε στην Χώρα Νάξου λειτουργούν οι δύο μεγαλύτερες λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού (το λιμάνι και το τουριστικό και αλιευτικό καταφύγιο). Συνεπώς, ο κ. Μάκης Μαυρογιάννης, θα πρέπει να περιμένει την αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να πληροφορηθεί τα νεότερα.

Σε ό,τι έχει να κάνει σε σχέση με τον πρόεδρο του “Ταμείου”, αυτός δεν θα είναι άλλος από τον απερχόμενο, Δημήτρη Ήμελλο (αφού ο “τυφώνας” Νίκος Σέργης δεν φύσηξε (κατά την διάρκεια της χτεσινής συνεδριάσεως), όπως συγκλίνουσες πληροφορίες ανέφεραν.

Το τι έγινε στο προσυμβούλιο της δημοτικής παρατάξεως, που κέρδισε πέρσι τις εκλογές με χαρακτηριστική άνεση και ποσοστό ρεκόρ, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μια ιστορία για καλά εκπαιδευμένους πυροσβέστες;;;!!!

…Και για να μη ξεχνιόμαστε:

1ον: Η άκρως ενδιαφέρουσα υπόθεση ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχειρίσεως Στερεών Αποβλήτων) που κάποιοι ήθελαν να μπει στο χτεσινό τραπέζι της συζητήσεως και η οποία τελικώς δεν μπήκε, θα απασχολήσει – αυτό είναι βέβαιο -, την αμέσως επόμενη συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Κάποιοι αδημονούν να πουν πολλά. Πολλά και σημαντικά που αφορούν στην διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, στον ΧΥΤΑ Νάξου που σχεδιάζεται να αναβαθμιστεί σε ΧΥΤΥ κ.λπ. Το “γιατί;” δεν συζητήθηκε, χτες, εκτός ημερησίας διατάξεως, το εν λόγω κεφάλαιο. είναι μια … ιστορία που αφορά σε παρασκήνιο όχι μικρό και σε κάθε περίπτωση εξαιρετικού ενδιαφέροντος…

2ον: Για το πολύκροτο κεφάλαιο που ακούει στο όνομα ορυχεία σμύριδας και ημερομηνία ενάρξεως της περιόδου εξορύξεως της σμύριδας στην  ορεινή Νάξο, εκδόθηκε ένα ακόμη ψήφισμα, αφού όλοι συμφωνούν ότι «κακώς δεν έχουν μέχρι σήμερα ανοίξει τα ορυχεία».

Κοινό το αίτημα όλων τα ορυχεία σμύριδας να ανοίξουν το συντομότερο και σε ετήσια βάση δε, να ανοίγουν αρχές του καλοκαιριού. Και, βεβαίως, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα ένσημα σε όλους τους σμυριδεργάτες, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

3ον (και κλείνουμε): Οι Άγριες Μέλισσες ήσαν, χτες, … Υπάκουες (ενίοτε και εξημερωμένες) Μέλισσες. (Το γνωστό σίριαλ έπαιξε κανονικά στην TV, το έχασαν όμως όσοι περίμεναν μια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ενδιαφέρουσα… Αλλά και όσοι δεν παρακολούθησαν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ μάλλον χαμένοι βγήκαν.)

Σημείωση: Νεότερα ως προς όλες τις παραπάνω εξελίξεις, προσεχώς…

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο