NIKH: Ερωτηματικά, απορίες και απαντήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Αγερσανι

NIKH: Ερωτηματικά, απορίες και απαντήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Αγερσανι

Έκπληξη αποτέλεσε το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαϊου για το κόμμα ΝΙΚΗ. Όπως σε όλη την Ελλάδα, και στη Νάξο βρέθηκαν σε κάθε εκλογικό τμήμα αρκετά ψηφοδέλτια του κόμματος που για ελάχιστες ψήφους δεν μπήκε στη Βουλή των δύο ημερών. Όπως όλα δείχνουν, όλοι στο κόμμα που ηγείται ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος μάλιστα υπηρέτησε και σε σχολεία των Κυκλάδων, βρίσκονται σε εγρήγορση για την τελική αναμέτρηση για να πάρει η ΝΙΚΗ το πολυπόθητο ποσοστό 3% για να μπει στη νέα βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Πέρα από όλα αυτά, στο Αγερσανί Νάξου πήρε 80 ψήφους και αναδείχθηκε τέταρτο κόμμα στο χωριό της πεδινής Νάξου.

Μάλιστα γράφουν στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”:

Ένα από τα κόμματα που απασχόλησαν στις εκλογές 2023, το οποίο πήρε 172.206 ψήφους και έφτασε λίγο πριν την είσοδό του στη Βουλή με ποσοστό 2,92%, είναι το κόμμα «Νίκη», όμως πού πήρε τις περισσότερες ψήφους αυτό το κόμμα που συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογική αναμέτρηση και έχει ως επικεφαλής τον θεολόγο, Δημήτρη Νατσιό.

Το κόμμα «Νίκη» δείχνει να έχει πολύ ισχυρή παρουσία και να αυξάνει τα ποσοστά του σε περιοχές που έχουν σχέση με τον Δημήτρη Νατσιό, αλλά και σε σημεία όπου υπάρχει δράση παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, όπου υπάρχουν μοναστήρια παλαιοημερολογιτών, αλλά και αρνητές των εμβολίων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, καθώς και σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη λαϊκή οργή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εντύπωση προκαλεί πως στο χωριό Αγερσανί (Άγιος Αρσένιος) Νάξου το κόμμα «Νίκη» κατάφερε να συγκεντρώσει 80 ψήφους. Πως, όμως, εξηγείται αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 80 ψήφοι οφείλονται στον… προεκλογικό αγώνα που έκανε αντιεμβολιστής ιερέας.

Αναλυτικότερα, το Αγερσανί Νάξου έδωσε 302 ψήφους στη ΝΔ, 158 στο ΠΑΣΟΚ, 82 στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κόμμα «Νίκη» βρέθηκε στην τέταρτη θέση με 80 ψήφους.”

Το δημοσίευμα πυροδότησε έκρηξη στο twitter και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι η υποψήφια βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, δικηγόρος Μαρία Συριανού απάντησε τονίζοντας την έκπληξή της για την έντονη επιθετικότητα, όπως αναφέρει, για το νέο αυτό κόμμα…

“Η αιφνίδια επιθετικότητα εναντίον της ΝΙΚΗΣ μας εκπλήσσει, όταν εμείς μιλάμε για ήθος και για αξίες. Είναι όμως εξίσου λυπηρό να στοχοποιούν πρόσωπα με αβάσιμες, αναπόδεικτες και αναληθείς κατηγορίες περί δήθεν σχέσης μας με την Εκκλησία και ιερείς. Ουδέποτε επικαλεστήκαμε εκκλησιαστικά πρόσωπα για να μας στηρίξει ο κόσμος. Όλοι όσοι μας καταγγέλλουν ανώνυμα με σκοπό να προσβάλλουν τη ΝΙΚΗ οφείλουν να γνωρίζουν ότι το Αγερσανί της Νάξου είναι ο τόπος καταγωγής μου, με τον οποίο έχω μια πολύ ζωντανή σχέση και είναι φυσικό και αυτονόητο, εφόσον είμαι υποψήφια βουλευτής, να με στηρίζουν άνθρωποι που με γνωρίζουν.

Πιθανολογώ ότι το αυτό ισχύει και για άλλους υποψηφίους στο νησί της Νάξου, πλην όμως εκεί απουσιάζει ο σχολιασμός γιατί αφορά βουλευτές άλλων παρατάξεων. Διερωτώμαι προς τι αυτή η ταραχή και η επίθεση προς τους ιερείς;

Όταν μάλιστα, οι τελευταίοι, πέρα από το σημαντικό ποιμαντικό τους έργο, ουδέποτε έχουν εμπλακεί σε κομματικές αντιπαραθέσεις και πολύ ορθά. Όσο καλόπιστοι και να είμαστε δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι επιχειρείται η ευθεία στοχοποίηση και μάλιστα συνεχιζόμενη των ιερέων και της Εκκλησίας.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΝΙΚΗ θα είναι παρούσα και όλοι μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, παρά τις αντιξοότητες, στην κατεύθυνση επίλυσης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων του τόπου μας».

Σκοπός μας είναι μία δημοκρατικότερη Ελλάδα, χωρίς το φίμωμα της γνώμης που «ενοχλεί».

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο Έλληνα να μάς εμπιστευθεί και πάλι στις 25 Ιουνίου, κλείνοντας τα αυτιά στην τοξικότητα, το μίσος και την οργανωμένη προπαγάνδα, για να επιτύχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη ΝΙΚΗ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ”.

 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο