//

Ο αγιασμός στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Νάξου με ευχές και παραδείγματα

Ο αγιασμός στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Νάξου με ευχές και παραδείγματα

Τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και το υγειονομικό πρωτόκολλο τελέστηκε στις 11 ο αγιασμός στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Νάξου. Παρόντες στο προαύλιο μπροστά από την είσοδο του κτιρίου, και σε συγκεκριμένες θέσεις οι οποίες είχαν κυκλωθεί από πριν Ο αγιασμός στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Νάξου με ευχές και παραδείγματα Ο αγιασμός στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Νάξου με ευχές και παραδείγματα Ο αγιασμός στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Νάξου με ευχές και παραδείγματα Ο αγιασμός στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Νάξου με ευχές και παραδείγματα, παρόντες ήταν οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου, οι εκπρόσωποι των άλλων τάξεων, καθηγητές και γονείς οι οποίοι όμως περίμεναν έξω από το Γυμνάσιο, στο πεζοδρόμιο της Παπαβασιλείου.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν επέτρεπε πολλούς προσκεκλημένους και έτσι ελάχιστοι ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Φώτης Μαυρομμάτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μαράκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Φλώριος Ζαφείρης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Λιανός συνεπικουρούμενος με τον πρεσβύτερο Νικόλαο Κασμά. Μάλιστα ο π. Κωνσταντίνος ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές καλή πρόοδο και δύναμη γιατί θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Νάξου ευχήθηκε στους μαθητές καλή χρονιά και ζήτησε από τους μαθητές να συμμορφώνεται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να σέβονται και να αγαπούν ο ένας τον άλλον, να μην προσβάλει την προσωπικότητα κανενός συμμαθητή του και θα βρούν μια φιλόξενη αγκαλιά από τους καθηγητές τους. “Τις ίδιες συμβουλές έδινα και στα δικά μου παιδιά πριν πολλά χρόνια, όταν για πρώτη φορά πέρασαν την πόρτα του Γυμνασίου αυτού.”

Μάλιστα μίλησε για το πρόγραμμα “open your mind’ που έλαβε χώρα το καλοκαίρι και φιλοξένησε μαθητές από όλο τον κόσμο στην 4η Κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας  και το απόσταγμα αυτής της συνάντησης ήταν συνεργασία, ανακάλυψη, δύναμη, ευτυχία, ενθουσιασμός, φιλία.  Ζήτησε να κάνουν το ιδιο και οι μαθητές…

Ο Δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά για τους μαθητές και ζήτησε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δηλαδή να φοράνε μάσκα οι μαθητές, να τηρούν τις αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια του πολύ σχολαστικά.

Αλλά και ο κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου ευχήθηκε καλή χρονιά και δύναμη γιατί η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο αγιασμός σημαδεύτηκε από την λιποθυμία μιας μαθήτριας λόγω της ζέστης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο