ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρά προβλήματα στις μονάδες υγείας Νάξου, Σύρου, Αμοργού, Μυκόνου, Τήνου, Μήλου, Ίου, Πάρου λόγω αναστολών

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρά προβλήματα στις μονάδες υγείας Νάξου, Σύρου, Αμοργού, Μυκόνου, Τήνου, Μήλου, Ίου, Πάρου λόγω αναστολών

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, καταγγέλλει σοβαρά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας στα νησιά και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία Νάξου, Σύρου,  και στα Κέντρα Υγείας Αμοργού, Μυκόνου, Τήνου, Μήλου, Ίου, Πάρου που δημιουργήθηκαν λόγω των αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών που εργάζονται εκεί.

Για σοβαρά προβλήματα και μεγάλη επικινδυνότητα κάνει λόγο ο Μιχάλης Γιαννακός αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία Νάξου, Σύρου και στα Κέντρα Υγείας Αμοργού, Μυκόνου, Τήνου, Μήλου, Ίου, Πάρου μετά την εφαρμογή της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

«Δυστυχώς 14 ημέρες μετά τις αναστολές και καμία πρόβλεψη για κάλυψη των κενών των νοσοκομείων που προέκυψαν από τις αναστολές εργασίας λόγω μη εμβολιασμού», αναφέρει και δίνει την εικόνα που επικρατεί στις προαναφερθείσες δομές Υγείας.

«ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το Νοσοκομείο της Νάξου έχει δύο χειρουργούς. Βγήκαν και οι δύο σε αναστολή καθηκόντων επειδή δεν εμβολιάσθηκαν. Μετακινήθηκε ένας χειρουργός από το Νοσοκομείο Σύρου για 10 ημέρες.

Το Νοσοκομείο Σύρου είχε 4 χειρουργούς. Ο ένας βγήκε σε αναστολή καθηκόντων επειδή δεν εμβολιάσθηκε. Από τους τρεις εναπομείναντες μετακινείται ένας στο Νοσοκομείο Νάξου και οι δύο χειρουργοί που απομένουν δεν φθάνουν να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου Σύρου.

Το Νοσοκομείο Νάξου έχει δύο μικροβιολόγους και ο ένας βγήκε ως ανεμβολίαστος σε αναστολή εργασίας. Για την κάλυψη μετακινήθηκε για 10 ημέρες μικροβιολόγος από το Νοσοκομείο Σύρου. Από τους 4 μικροβιολόγους που έχει η Σύρος μένουν τρείς που δεν φθάνουν. Από τους πέντε τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων που έχει η Νάξος οι δύο βγήκαν σε αναστολή εργασίας. Μετακινήθηκε ένας από τη Σύρο.

Επίσης στο νοσοκομείο Νάξου οι δύο από τις 7 καθαρίστριες βγήκαν σε αναστολή και πέντε από τους συνολικά 30 του νοσηλευτικού προσωπικού.

Το Νοσοκομείο της Σύρου τις προηγούμενες ημέρες έμεινε με έναν αναισθησιολόγο από τους τρεις.

Ο ένας μετακινήθηκε στη Νάξο που δεν έχει κανέναν αναισθησιολόγο και καλύπτεται με μετακινημένους αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία.

Ο ένας ήταν με αναρρωτική άδεια και έτσι το νοσοκομείο της Σύρου που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες έμεινε με έναν αναισθησιολόγο.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

Από τα 8 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού τα τέσσερα βγήκαν σε αναστολή εργασίας.

Επίσης μία τεχνολόγος είναι σε αναστολή περιμένει ανάκληση και μία οδοντίατρος σε αναστολή περιμένει ανάκληση. Η εικόνα που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας είναι αποδιοργάνωσης.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Δύο διοικητικοί υπάλληλοι είναι σε αναστολή εργασίας.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ

Από τα 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό τα τρία είναι σε αναστολή.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ

Από τα 11 άτομα στη νοσηλευτική υπηρεσία τα τρία είναι σε αναστολή.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΛΟΥ

Σε αναστολή ένας ο οδηγός ασθενοφόρου και μία νοσηλεύτρια σε σύνολο 7 ατόμων που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΥ

Μία επικουρική νοσηλεύτρια και μία επικουρική διοικητικός είναι σε αναστολή και περιμένει διορθωτική.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥ

Από τους δύο επικουρικούς διοικητικούς ο ένας είναι σε αναστολή.

Από τα 6 άτομα του θυρωρείου το ένα είναι σε αναστολή.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο