Πύργος Χειμάρρου Νάξου: Αναζητείται χρηματοδότηση...

Πύργος Χειμάρρου Νάξου: Αναζητείται χρηματοδότηση…

Ο Πύργος Χειμάρρου…
Και αυτό το κεφάλαιο ως προς το διαδικαστικό του κομμάτι έχει κλείσει.
Όπως μάλιστα πληροφορούμαστε, οι Φιλωτίτες που «καίγονται» για την διάσωση του εν λόγω μνημείου, και μαζί με αυτούς και ο Αν Γραμματέας του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, συντοπίτης μας Γιάννης Βλασερός (Ιατρός Καρδιολόγος τ. Δ/ντής Καρδιολογικού Τμήματος Ιπποκράτειου Γ. Ν. Αθηνών), έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα του Υπουργείου Πολιτισμού αναζητώντας εναγωνίως την δεξαμενή χρηματοδοτήσεως του έργου.
Στο σημείο αυτό, και σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται ότι έχει ήδη βρεθεί το απαιτούμενο για την πλήρη αποκατάσταση του πύργου ποσό.
Σε μια από τις πρόσφατες επισημάνσεις του ο κ. Βλασερός, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι … «Η προ ολίγων ημερών επίσκεψή μου στο χώρο του μνημείου με προβλημάτισε ακόμη περισσότερο για την τύχη του.
Ο Πύργος δεν είναι μόνο “σιδηροδέσμιος” περιβεβλημένος από τις σιδερένιες σκαλωσιές αλλά και “πάσχων”.
Ή εικόνα που αντίκρισα εισερχόμενος στο εσωτερικό του με κάποια ετοιμόρροπα τμήματα του να υποστηρίζονται πρόχειρα με ανησύχησε ιδιαίτερα για την ασφάλεια του.
Απαιτείται άμεση έναρξη των σωστικών εργασιών του Πύργου.
Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη χωρίς καμία καθυστέρηση να κάνει το καθήκον της απέναντι στο περικαλλές αυτό αρχαίο μνημείο της Νάξου που κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Γιάννης Βλαχάκης

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο