Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

Π. Σιδερής: Οι 33 “Αιγαιοπελαγίτικοι” και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

“Ο θεσμός των αιγαιοπελαγίτικων αγώνων είναι το πιο σημαντικό και το πιο μεγάλο αθλητικό γεγονός στο Αιγαίο…

Για δύο μέρες όλο το Αιγαίο γίνεται ένα…

Αθλητές γνωρίζουν και κάνουν νέους φίλους και οι προπονητές συναντάνε τους δικούς τους φίλους από τα γύρω νησιά…

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια (που λένε)…

         Ο Πέτρος Σιδερής

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ένα και εκεί θέλω να σταθώ θέλοντας να προβληματίσει για το μέλλον αυτούς που λένε ότι αγαπούν τον κλασικό αθλητισμό και στηρίζουν το βασικότερο κοινωνικό αγαθό που λέγεται αθλητισμός…

Παρόλες τις δυσκολίες μετακίνησης οι Κυκλάδες έδωσαν βροντερό «παρών» στους αγώνες.. Μετά από 16 ώρες ταξίδι 75 άτομα έφτασαν στο νησί της Λήμνου και πραγματικά πι αθλητές μας έκαναν υπέρβαση του εαυτού τους δίνοντας μας την απόλυτη χαρά να έχουμε στη δεκάδα 2 σωματεία ανάμεσα σε 31 σωματεία και το Σωματείο του Πανναξιακός ΑΟ / Pannaxiakos AC να κατακτά τη πρώτη θέση ως πολυνίκης σύλλογος και τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη…

Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω τα εξής:

-Η δύναμη του νομού Κυκλάδων είναι 10 σωματεία από τα οποία μόνο 6 κατάφεραν να ταξιδέψουν μετά τα συνεχόμενα απαγορευτικά των τελευταίων ημερών.

-Από τα 6 αυτά σωματεία καθένα έχει τη δική του ιστορία και ένα κοινό σημείο.

-Όλα τα σωματεία παρουσιάζουν πρόβλημα στην προπονητική διαδικασία των αθλητών τους.

-Σε κάποια νησιά, όπως Τήνο, Πάρο, Σαντορίνη δεν υπάρχει ούτε καν ΣΤΑΔΙΟ στίβου και αν υπάρχει ένα μικρό τμήμα ελαστικού τάπητα είναι ακατάλληλο για προπόνηση.

-Σε άλλα νησιά τα στάδια έχουν ελλιπή εξοπλισμό.

-Η τρέλα μας για τον στίβο είναι μεγάλη!

-Καταφέραμε να φέρουμε το όνομα των Κυκλάδων ακόμα μια φορά σε υψηλά επίπεδα.

-Μήπως είναι η ώρα τα πολλά λόγια να γίνουν πράξη;

-Όλοι μαζί, τοπικές αρχές, σωματεία και ομοσπονδία μπορούμε να καταφέρουμε σχεδόν τα πάντα!

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

-ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ!!!

-ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΜΑΣ!!!

Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ 34ους ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΜΑΣ!”

…………………………….

Με την συμμετοχή εκατοντάδων (300 και πλέον) αθλητών και αθλητριών και δεκάδων σωματείων ΣΕΓΑΣ από όλο το Αιγαίο, ξεκίνησαν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ανήμερα της 110η επετείου απελευθέρωσης της Λήμνου από τον τουρκικό ζυγό και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, οι 33οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου .

Τους αγώνες διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Μυτιλήνης και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας.

Οι αθλητές και αθλήτριες, οι δεκάδες προπονητές και κριτές, τα σωματεία ΣΕΓΑΣ, τα σχολεία – σωματεία ΑμεΑ από αρκετά αιγαιοπελαγίτικα νησιά, έδωσαν το “παρών” στην μεγαλύτερη γιορτή του κλασσικού αθλητισμού του Αιγαίου.

Ο “στιβικός” και προπονητής ποδοσφαίρου (ΠΑΣ Νάξου) επίσης, Πέτρος Σιδερής (τεχνικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ), αναλύει και σχολιάζει για λογαριασμό του Κυκλαδίτης.γρ, τις σκέψεις του που αφορούν στους 33ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, που διεξήχθησαν στην Λήμνο, το διήμερο 08-09/10/2022. 

-Φέτος είχαμε τους 33ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που γίναν στο νησί της Λήμνου, και η ουσία είναι ότι έχοντας μια γνώση ως αθλητής στους τελευταίους, τουλάχιστον, 25 και ως προπονητής στους τελευταίους 12, πιστεύω ότι οι ”αιγαιοπελαγίτικοι” αυτοί είχαν πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία για τον λόγο ότι είχαμε να διαχειριστούμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση-και αναφέρομαι στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

-Επρόκειτο να λάβουν μέρος στους αγώνες, σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις συμμετοχής, 39 σωματεία από τα νησιά μας. Από αυτά, μόνο τα 29 καταφέραν να ταξιδέψουν στην Λήμνο.

-Η διοργάνωση ήταν άρτια και σε θέμα εξοπλισμού αλλά και σε θέμα επιδόσεων. Και αυτό αποδεικνύεται από το τελικό αποτέλεσμα.

-Ήταν οι πρώτοι αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες κατά την διάρκεια των οποίων καταρρίφθηκαν επτά (7) αιγαιοπελαγίτικα ρεκόρ, εκ των οποίων τα τρία (3) έγιναν από αθλητές των Κυκλάδων.

-Συγκεκριμένα, είχαμε:

Στο άλμα σε ύψος γυναικών, την 27χρονη Στέλλα Τσικανούλα (που είναι πρωταθλήτρια/επταθλήτρια Ελλάδος στα σύνθετα) του Α.Ο Μυκόνου που έσπασε το ρεκόρ του 1.65μ. με νέα επίδοση 1.68μ. (πήρε μέρος και στο “ΠΟΡΤΑΡΑθλον”).

Ο βαδιστής Αλέξης Παπαμιχαήλ του Α.Ο. Μυκόνου, το μεγαλύτερο όνομα των φετινών αγώνων, στα 5 χλμ βάδην, έκανε νέο αιγαιοπελαγίτικο ρεκόρ.

Η Μαρία Κάσου του Πανναξιακού (μας), που σημείωσε ένα πάρα πολύ μεγάλο αιγαιοπελαγίτικο ρεκόρ στα 3.000μ.

-Την κύρια ευθύνη διαξαγωγής (που μας “εμπιστεύτηκε” η πρόεδρος κα Σακοράφα, και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ!) των αγώνων αυτών για λογαριασμό του βόρειου και νότιου Αιγαίου, είχε μια ομάδα από την Ομοσπονδία μας (ΣΕΓΑΣ), μέλος της οποίας ήμουν κι εγώ.

-Πιστεύω ότι τα καταφέραμε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, παρά το γεγονός ότι ήταν μια διοργάνωση δύσκολη, λόγω των δυσμενών καιρικών που επικρατούσαν στις θάλασσές μας εκείνες τις ημέρες. Την διαχειριστήκαμε, όμως, πιστεύω, με επιτυχία αυτή την κατάσταση.

-Για παράδειγμα να σας αναφέρω ότι ως νομός Κυκλάδων, χρησιμοποιήσαμε τέσσερα διαφορετικά μεταφορικά μέσα για να φτάσουμε στην Λήμνο. Μιλάμε για 16,5 ώρες ταξίδι, συνολικά. Οι Δωδεκανήσιοι αλλάξανε τρία διαφορετικά πλοία. Και ήταν 18 ώρες μέσα στην θάλασσα…

-Ως Κυκλάδες κάναμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Γεγονός που μας δικαίωσε, γιατί μετά την πανδημία κάναμε ένα τετραετή προγραμματισμό στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειάς μας να επαναφέρουμε τόσο τα παιδιά μας/τους αθλητές μας, όσο και τα σωματεία όλων των νησιών μας, στον αθλητικό χάρτη της Ελλάδος, μέσα από διάφορες δραστηριότητες που υλοποιούμε. Αυτό φάνηκε στους φετινούς αιγαιοπελαγίτικους…

-Ως παράδειγμα, αναφέρω το εξής: Από τα εννέα (9) σωματεία του νομού μας, συμμετείχαν τα επτά (7), και βαθμολογήθηκαν όλα!

-Ο Πανναξιακός Α.Ο. αναδείχθηκε πολυνίκης σύλλογος, αφού στο σύνολο των τριάντα (30) σωματείων που έλαβαν μέρος, είχε τις πιο πολλές νίκες. Μ’ άλλα λόγια, πρώτος στις Κυκλάδες και δεύτερος στο Αιγαίο!!!

-Ο Πανναξιακός ταξίδεψε στην Λήμνο, λόγω των δυσκολιών που νωρίτερα ανέφερα, μόνο με 23 αθλητές, συνολικά.

-Το σωματείο από την Χίο που κατέλαβε την 1η θέση, πήρε μέρος στους φετινούς αγώνες με σαράντα τέσσερεις (44), συνολικά, αθλητές.

-Αν ταξίδευαν στην Λήμνο οι αθλητές μας που (για τους λόγους που νωρίτερα ανέφερα) δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν τελικά στην Λήμνο, μπορεί και οριακά να ήμασταν πρώτοι.

-Η πανδημία δεν επηρέασε τους αγώνες. Κανένα κρούσμα δεν παρατηρήθηκε. Βέβαια, τηρήθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα υγειονομικά μέτρα κατά της covid-19. Όσες φορές απαιτήθηκε, έγιναν και προληπτικά τεστ από τον γιατρό της ομοσπονδίας μας.

-Η Σοφία Σακοράφα δήλωσε πάρα πολύ ικανοποιημένη για την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν. Ήταν, θα έλεγα, η επιτυχία των αγώνων αυτών, ο πρωταρχικός στόχος του ΣΕΓΑΣ, αφού οι αγώνες αυτοί ήταν ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη συνάντηση νεολαίας των νησιών μας στην μετάCovid εποχή.

Η κα Σακοράφα ήρθε στους αγώνες πρώτη και έφυγε τελευταία και αφού προηγουμένως έφυγαν από το νησί όλα τα σωματεία, που πήραν μέρος στους αγώνες.

Μαζί της ήταν και ο αντιπρόεδρος ο κος Κεντέρης και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης, ο δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινάκης, η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής που ήταν ένας από τους κύριους αρωγούς για την επιτυχημένη διοργανωτική επιτυχία των αγώνων, καθώς και πάρα πολλά στελέχη του ΣΕΓΑΣ που είχαν λάβει σχετική πρόσκληση από τον δήμο Λήμνου…

Προσεχώς: Το 2ο από τα τρία μέρη της συνέντευξης του κ. Σιδερή

Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.  Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.  Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο. Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο. Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

Η συγχαρητήρια ανακοίνωση του Πανναξιακού Α.Ο.

Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο. και συγκεκριμένα το τμήμα στίβου του συλλόγου συγχαίρει τους πρωταθλητές στίβου όλων των κατηγοριών του συλλόγου που διέπρεψαν με την εμφάνισή τους και τις επιδόσεις τους, στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες που έγιναν στην Λήμνο το διήμερο 08-09/10/2022.

​Συγκεκριμένα, η ομάδα κατέκτησε 8 χρυσά μετάλλια και αναδείχτηκε πολυνίκης του θεσμού και κατέκτησε την δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία των συλλόγων του Αιγαίου.

​Ειδικότερα τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι:

1) Κάσσου Μαρία στα 1500 μέτρα με τρομερό αιγαιοπελαγίτικο ρεκόρ (4΄33’’)

2) Σουλτάτης Χρήστος στα 100μ., 400μ.

3) Βενιέρης Μάριος σφαιροβολία Κ16

4) Βενιέρη Καλλιόπη σφαιροβολία Κ14

5) Τάκος Μιχάλης 100μ. Κ18

6) Σταματόγιαννης Μιχάλης σφαιροβολία Ανδρών

7) Ομάδα ανδρών 4Χ100μ. (Σουλτάτης Χ., Πιταράκης Κ., Σιάτρας Ε., Κεβορκιάν Γ.)

Ευχαριστούμε, θερμά τους χορηγούς της ομάδας οι οποίοι με την συνδρομή τους βοήθησαν τα μέγιστα στην διεκπεραίωση της αποστολής αυτής.

​​​​​Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Πολυχρονάκος Ιωάννης​

Ο Γεν. Γραμματέας: Στεφάνου Νικόλαος

Ο Έφορος στίβου​: Τομπάς Πλάτων

Πανναξιακός Α.Ο.: “Ευχαριστούμε θερμά!”

Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο. και ειδικότερα το τμήμα στίβου, ευχαριστεί θερμά τους κατωτέρω χορηγούς των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου που έγιναν στη Λήμνο το διήμερο 8-9/10/2022. Η συγκινητική αυτή συνδρομή βοήθησε στην κάλυψη των εξόδων (ξενοδοχεία, εστιατόρια, μετακινήσεις) και στις επιτυχίες των αθλητών μας. Θεωρούμε ότι τέτοιες χειρονομίες είναι σημαντικές, σε δύσκολες περιόδους οικονομικής κρίσης, για την επιβίωση των αθλητικών τμημάτων γενικά.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο. :

 1. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
 2. ΚΑΡΛΟΒΙΤΣ ΣΙΜΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ)
 3. ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗ ΑΣΠΑΣΙΑ (ΙΔΙΩΤΗΣ)
 4. ΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Δημοτικός Σύμβουλος)
 5. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ “Apostolis”
 6. ΑΝΔΡΙΕΛΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ)
 7. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Grecostrom
 8. ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΑΒΟΔΕΤΗΣ)
 9. ΛΥΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗΣ)
 10. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ)
 11. BOSSA BAR
 12. ΒΕΝΙΕΡΗ (οικογένεια)
 13. ΚΙΝΓΚ (οικογένεια)
 14. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΦΕ
 15. ΛΕΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ)
 16. ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ)
 17. ΗΣΑΪΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (ΤΡΑΠ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
 18. ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΙΔΙΩΤΗΣ)
 19. ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ)
 20. ΔΕΤΣΗΣ (ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΟΣ)
 21. ΒΕΝΙΕΡΑΚΗΣ PEUGEOT ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
 22. ZOOM (ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ)
 23. ΓΕΡΜΑΝΟΣ (Γ.ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ)
 24. REVOIL ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΙΟ
 25. JUMBO ΠΑΙΧΝΙΔΟΥΠΟΛΗ
 26. ΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ -Τουριστικά Είδη
 27. ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ – Αρχηγός Δημοτικής Παράταξης
 28. ΙΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
 29. ΤΣΙΜΠΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ – Είδη Παντοπωλείου
 30. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΑΡΧΟΣ
 31. ΜΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Λογιστής
 32. ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ Expert
 33. ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Λογιστής
 34. ΚΑΤΣΑΡΑΣ Β. (Αντιδήμαρχος)
 35. WIND
 36. ΛΑΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟ
 37. ΜΠΑΡΔΑΝΗ ΕΥΔΟΚΙΑ (ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ)
 38. INFOΓνώση Ισίδωρος Πετράς

Ευχαριστούμε θερμά και τους βασικούς μας χορηγούς οι οποίοι είναι πάντα κοντά μας (Dole , HelloGreece.gr, Kitron , Zas Travel , Super Market Koutelieris ).

​​​​​Για το Δ.Σ.

​Ο Πρόεδρος ​ Ο Γεν. Γραμματέας Ο Έφορος στίβου​

​Πολυχρονάκος Ιωάννης​ Στεφάνου Νικόλαος Τομπάς Πλάτων

 

……………………………………………………………………………..

Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

DK advertising & hello Greece:

Βασικός χορηγός

των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων

Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

Π. Σιδερής: Οι 33 "Αιγαιοπελαγίτικοι" και ο πολυνίκης Πανναξιακός Α.Ο.

 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο