«Νεότερα για το αεροδρόμιο Πάρου, τον άλλο μήνα. Στα 1.799 μ. ο διάδρομος…». Δηλώσεις και σχόλια του Δημάρχου Πάρου, Μ. Κωβαίου.

«Νεότερα για το αεροδρόμιο Πάρου, τον άλλο μήνα. Στα 1.799 μ. ο διάδρομος…». Δηλώσεις και σχόλια του Δημάρχου Πάρου, Μ. Κωβαίου.

Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, καταθέτει στον Κυκλαδίτη.γρ τα σχόλιά του για το υπό αναβάθμιση Αεροδρομίου του νησιού. «Η μελέτη αυτή αφορά στην επέκταση – επιμήκυνση του διαδρόμου στα 1799 μ. και στην δημιουργία αεροσταθμού 10.000 τ.μ…», υπογραμμίζει. Και προσθέτει: «Οφείλω να σας αναφέρω ότι έχω ορίσει σύμβουλό μου άλλοτε στέλεχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (που διετέλεσε και διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Υ.Π.Α, και που τώρα πια έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί) ο οποίος παρακολουθεί από πολύ κοντά το θέμα…»

Να, πώς έχουν οι δηλώσεις και τα σχόλια του κ. Κωβαίου: «Νεότερα για το αεροδρόμιο Πάρου, τον άλλο μήνα. Στα 1.799 μ. ο διάδρομος…». Δηλώσεις και σχόλια του Δημάρχου Πάρου, Μ. Κωβαίου.

Αυτό που πρέπει να σας πω, κύριε Βλαχάκη, είναι ότι, πραγματικά, εάν δεν είχαμε κάνει το 2016 το αεροδρόμιο (όπως είναι και λειτουργεί σήμερα), θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο της Πάρου με την σημερινή του μορφή έχει ανεβάσει τον πήχη της τουριστικής ενίσχυσης της Πάρου πιο ψηλά από ποτέ.

Ακούστε! Οι εγκαταστάσεις του παρότι είναι ακόμη προσωρινές, αντέξανε. Χρειάζονται όμως επέκταση.

Ήδη, ως Δήμος, έχουμε περάσει (εγκρίνει), τώρα που σας μιλώ, την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η μελέτη αυτή αφορά στην επέκταση – επιμήκυνση του διαδρόμου στα 1799 μ. και στην δημιουργία αεροσταθμού 10.000 τ.μ.

Μιλάμε για έναν αεροσταθμό που θα καλύπτει κατά πολύ τις ανάγκες του νησιού μας. Και αυτό αποτελεί ουσιαστικά μια επένδυση στο αεροδρόμιό μας, στο εγγύς μέλλον.

Οι όλες διαδικασίες, οι μελέτες οι σχετικές αν θέλετε, έχουν προχωρήσει από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Με βάση αυτές τις εξελίξεις, που είναι θετικές, μπορούμε να πούμε ότι μέσα στον προσεχή Οκτώβριο θα έχουμε νεότερα.

Ακολούθως, θα αναζητήσουμε χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να μπορέσουμε εν ευθέτω χρόνω να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης του νέου μεγαλύτερου από το σημερινό αεροδρομίου του νησιού μας.

Εμείς, ως Δήμος Πάρου, παρακολουθούμε από πολύ κοντά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο αεροδρόμιό μας. Και στο σημείο αυτό οφείλω να σας αναφέρω ότι έχω ορίσει σύμβουλό μου άλλοτε στέλεχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (που διετέλεσε και διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Υ.Π.Α, και που τώρα πια έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί) ο οποίος παρακολουθεί από πολύ κοντά το θέμα. Ευελπιστούμε το συντομότερο να έχουμε νέα.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο